Leverkusen en HSV weer niet goed

Philippe Crols

Op zaterdag kwamen op de dertiende speeldag van de Bundesliga nog twee teams in actie die serieus teleurstelden tot dusver. Leverkusen trok naar Nürnberg terwijl Hamburg een degradatietopper in Mainz speelde. Beide teams trokken de slechte lijn gewoon door. Leverkusen verloor, HSV pakte een puntje.

Mainz - Hamburg  0-0

Door de driepunter die Bochum op vrijdagavond had geboekt werd het voor HSV plots heel warm. Mits verlies in Mainz zou de ploeg van de geblesseerde Kompany op een gedeelde laatste plaats komen. Uiteindelijk zou dat niet gebeuren, maar veel scheelde het allemaal niet. Op de beginfase na was de thuisploeg doorlopend de betere ploeg, maar scoren is al een heel seizoen een probleem voor Mainz. Hamburg kreeg enkel in de eerste helft enkele kansen, maar scoren deden zij ook al niet zodat beide ploegen niet verder kwamen dan een scoreloos gelijkspel.

Nürnberg - Leverkusen  3-2

Nürnberg is ook een ploeg dat moeilijk tot scoren komt en dus ook niet veel wint. Zaterdag gebeurde dat nog wel eens. Aan de rust was de stand nog in evenwicht. Madouni had de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong geplaatst, maar enkele minuten later maakte Vittek gelijk. Schroth zette net na rust de thuisploeg op voorsprong. Twintig minuten voor tijd versloeg Paulus zijn eigen doelman echter, 2-2. Lange tijd leek dat ook de eindstand te gaan worden tot Saenko enkele minuten voor tijd de thuisploeg alsnog de drie punten bezorgde.