Analyse Schalke voert opnieuw Bundesliga aan

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke voert opnieuw Bundesliga aan
Foto: © SC

Schalke 04 is een ploeg die de afgelopen weken behoorlijk veel tegenslag kende. De ene crisis loerde na de andere om de hoek, maar kijk: na derdtien speeldagen staan Slomka en de zijnen toch maar op de eerste plaats. Dat komt omdat Werder Bremen niet verder kwam dan een gelijkspel bij Aachen en Bayern Stuttgart klopte. Onderin waren er belangrijke zeges voor Hannover en Bochum. 

Vrijdag boekte VFL Bochum een zeer belangrijke overwinning. Het kwam thuis al snel 0-2 achter tegen Frankfurt, maar wat niemand nog voor mogelijk hield gebeurde toch. Bochum boog de achterstand nog om in een 4-3-overwinning. Het blijft voorlopig nog wel op een degradatieplaats staan. Bij Frankfurt gaat het de laatste weken heel wat minder goed. Het dwaalt stilaan af naar onder. 

Zaterdag dan waren alle ogen gericht op Bayern-Stuttgart. De kampioen tegen de huidige leider. De bezoekers kwamen ook al snel op voorsprong, maar Bayern kan in eigen huis altijd net dat ietsje meer. Het won uiteindelijk met 2-1. Stuttgart heeft nu 24 punten, Bayern 23. Dat zijn er respectievelijk twee en drie minder dan de nieuwe leider. 

Die nieuwe leider is Schalke 04. Het won zaterdag niet moeiteloos op bezoek bij Cottbus, maar de 2-4-overwinning was na negentig minuten spelen wel een feit. Ondanks dit alles praten de spelers van Schalke nog steeds niet met de pers. Ze voelen zich ten onrechte geviseerd naar eigen zeggen. Cottbus zakt ondertussen weer wat meer naar onder. 

Werder Bremen had mits een overwinning bij Aachen ook mee aan de leiding kunnen komen, maar het liet dat dus na. Aachen was thuis voortdurend de betere ploeg, maar verder dan een 2-2-gelijkspel kwam het toch niet. Het was Klose die in de slotfase een puntje wist te redden voor Bremen. Aachen schiet met dit punt echter niet veel op en ziet de degradatiezonde dichterbij komen. 

Met Dortmud en HBSC stonden er op zaterdag twee wisselvallige ploegen tegenover mekaar. De hoofdstedelingen gingen winnen in Dortmund en komen zo op de vijfde plaats op vijf punten van leider Schalke. Voor Dortmund weer een ontgoocheling na de winst van vorige week in Bremen. Het kon nog maar een keer winnen in eigen huis dit seizoen. 

Nürnberg is de koning van de gelijke spelen en tegen Leverkusen werd er daar weer bijna een aan toegevoegd. In de slotfase bezorgde Saenko zijn ploeg echter nog de drie punten waardoor Nürnberg weer wat geruster in de middenmoot zit. Leverkusen heeft slechts vier punten meer dan Bochum. 

Met HSV gaat het van kwaad naar erger. Hamburg staat voorlaatste. Het team van trainer Doll presteerde in en tegen Mainz weer eens ondermaats en mocht met een punt zelfs nog vrij tevreden zijn. Mainz schiet met dit punt niet veel op. Het blijft alleen op de laatste plaats staan. 

Hannover 96 staat niet langer meer op een degradatieplaats. Het won zondag de belangrijke wedstrijd in Gladbach met het kleinste verschil, 0-1. Voor Gladbach opnieuw een ontgoocheling. Het heeft nog maar vier punten meer dan Mainz. 

Bielefeld en Wolfsburg zijn de twee verrassingen van dit seizoen. Zondag bakten beide teams er echter relatief weinig van. Vooral de bezoekers dan. Dat er na negentig minuten dan ook een 0-0 op het bord stond mocht niemand verbazen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties