Sheffield buigt voor Man Utd

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sheffield buigt voor Man Utd
Foto: © SC

Sheffield United kon door te stunten tegen de leider wat meer afstand nemen van zijn naaste concurrenten. De enige naaste concurrent van Man U is Chelsea. Winst bij Chelsea zou Man United aan de kop van het klassement houden.

Sheffield mocht al snel juichen toen Gillespie, ex-Man United, een voorzet van Geary overhoeks binnenkopte. Vanaf dan was het eigenlijk al Man United wat de klok sloeg. Een kopbal van Rooney werd gered door Sheffield-doelman Kenny. Na een knappe actie tikte Ronaldo de bal tot bij Rooney. Deze zette voor naar Saha die in het strafschopgebied neergeduwd werd. Scheidsrechter Clattenburg kende Manchester echter geen strafschop toe. Manchester United bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Giggs kon niet in evenwicht blijven en het schot van Saha werd afgeblokt. Het werd toch 1-1 toen een goede pass tussendoor van Gary Neville omgezet werd in een doelpunt door Wayne Rooney. 

In de tweede helft ging de pletwals van Man United gewoon verder. Kenny moest alert zijn op een voorzet van Giggs. Evra zette voor naar Rooney en die trapte met nog een kwartier op de klok de 1-2 binnen. Toch kwamen er in het slot van de wedstrijd nog kansen voor Manchester. Ronaldo stond in een goede positie, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Dan toch eens Sheffield United met Hulse die een vrije trap recht op Van Der Sar kopte. Daarna zou Sheffield niets meer voor mekaar krijgen en was het Man U dat nog enkele aardige kansen versierde. Ronaldo kopte een vrije trap van Giggs op de lat en de rebound van Scholes werd door Jagielka van de lijn gehaald. Giggs speelde de bal in op Saha, maar diens schot werd gered door Kenny. Uiteindelijk zette Man U nog één lovenswaardige actie op. Rooney speelde de bal met een knap hakje naar Giggs. Die zette laag voor doel, maar Ronaldo miste onbegrijpelijk. 

Sheffield United kwam snel op voorsprong, maar moest daarna toch zijn meerdere erkennen in Manchester United dat kans op kans creëerde. Wayne Rooney was de man in vorm bij de bezoekers. Sheffield United deelt de derdelaatste plaats met Newcastle, Manchester blijft de rangschikking aanvoeren met een voorsprong van drie punten op Chelsea.           
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties