Analyse Haasje-over aan de top in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Haasje-over aan de top in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

    
De 12de speeldag in onze reeks bracht een aantal verrassingen en zorgde voor heel wat wijzigingen in de rangschikking. Zo neemt Olsa Brakel de leiding over na winst in de moeilijke uitwedstrijd bij Eine. Emmanuel Sarpong trok zijn ploeg over de streep in de slotseconden. Eendracht Appelterre kon, dank zij de 10de seizoenstreffer van Steve De Saegher, een scheve situatie bij Ursel alsnog rechttrekken. De tabaksplanters delen nu de koppositie met Brakel dat wel een overwinning meer telt.  FC Eeklo liet zich in het begin van de wedstrijd voor eigen volk in de luren leggen door Berlare. Een sterke Timmy Merckx voorkwam de Eeklose gelijkmaker en kort voor tijd voltrok Robin Praet het vonnis.
 
Ondanks de thuisnederlaag tegen Brakel blijft Kwik Eine in het zog van het leiderstrio. De terugkeer van David De Ridder werd alleszins met vreugde begroet. Zondag aanstaande speelt Eine dé topper van het weekend op het veld van co-leider Appelterre. Met een 3de overwinning op rij vervoegt SK Berlare Eine op de 4de plaats. Misschien kunnen de puitenkloppers de voor het seizoen gestelde hoge verwachtingen stilaan inlossen.
 
SK Lebbeke hield tegen Petegem dan wel de drie punten thuis, de manier waarop zorgde voor nogal wat kritische blikken bij bestuur en supporters. Voorzitter Rudy Jansegers was hoe dan ook zwaar ontgoocheld in een aantal van zijn would-be vedetten. FC Vrasene haalde weliswaar geen 4de zege op rij maar kon terugblikken op een aangename derby bij Kemzeke. De 13de seizoenstreffer van Kenny Raaymakers resulteerde in een billijk gelijkspel.
 
Sparta Ursel blijft tevergeefs op zoek naar een eerste thuiszege. Ondanks de nederlaag tegen de nieuwe leiders blijft Ursel nog net in de linkerkolom. SK Terjoden-Welle haalde een ruime zege bij Machelen en veegde de nederlaag van vorige week in de vergeethoek. Guy Rombaut kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en werd meteen de uitblinker. Anders gesteld was het bij Rapide Lebbeke dat geen revanche kon nemen voor de dreun van vorige week. Een lichte strafschop brak de veer op bezoek bij Lovendegem. Trainer Marc Noë zal zijn spelers mentaal moeten opkrikken.
 
Sparta Petegem kon al vrij snel een vroege openingstreffer van SK Lebbeke neutraliseren maar had geen tegenzet na het 2de thuisdoelpunt. Eendracht Aalter lukte er niet in de versterkte burcht van Kerksken te slopen en bleef steken op een scoreloos gelijkspel. Klauwaerts Kemzeke haalde twee keer een achterstand op en kwam zelfs op voorsprong al duurde de vreugde niet zo lang. De puntendeling met Vrasene was dan ook duidelijk verdiend.
 
Bij SKDJ Lovendegem was Carlo Cammilleri niet te stuiten en Rapide Lebbeke kreeg de rekening gepresenteerd. Ook Terry De Grande deed meer dan zijn duit in het zakje. Dit keer wezen alle kopjes in dezelfde richting en dat is hoopgevend voor de toekomst. Nu nog bevestigen bij Aalter is de boodschap.  Eendracht Machelen zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en wordt bijgehaald door Lovendegem. Aan de Leie weten ze voorlopig niet van welk hout pijlen maken.
 
FC Kerksken trok naar Aalter met als doelstelling niet te verliezen. Dit lukte ook maar of het veel zoden aan de dijk bracht moeten we nog afwachten. Voorlopig zit Kerksken alleen opgezadeld met de Rode Lantaarn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties