Nieuw Feyenoord-stadion met 70.000 plaatsen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Nieuw Feyenoord-stadion met 70.000 plaatsen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Nederlandse dagblad De Volkskrant zegt commercieel directeur Chris Woerts dat het nieuwe stadion van Feyenoord Rotterdam een capaciteit zal hebben van 70.000 zitjes. De belangrijkste uitgangspunten worden de sfeer, de intimiteit en dat de identiteit van de club behouden moet blijven. Het nieuwe stadion wordt waarschijnlijk gebouwd op het terrein van Varkenoord.

"We zijn er nu samen met de gemeente Rotterdam serieus mee bezig. We achten Varkenoord de meest geschikte locatie om een stadion neer te zetten met een capaciteit van 70.000 plaatsen. Denk aan de verhuizing van Arsenal van Highbury Park naar hun huidige locatie. De club heeft zijn intimiteit kunnen behouden", aldus de commercieel directeur.

"Feyenoord wil geen concessies doen aan de huidige sfeer in het stadion. Eigenlijk willen we een kopie van de huidige Kuip maar met een ringetje extra er op. Het moet een authentiek voetbalstadion worden waarin we dankzij ruimere inkomsten onze sportieve ambities kunnen realiseren", besluit Woerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties