Belangrijke zeges voor Boro en Newcastle

Middlesbrough - Charlton Athletic

Middlesbrough was mede dankzij een trage start stilaan in de degradatiezone terecht gekomen. De wedstrijd tegen Charlton, waar de degradatiezorgen nog veel groter zijn, was dus van cruciaal belang. Middlesbrough kwam net voor het halfuur op voorsprong. De bal werd steeds op het goede moment doorgetikt en uiteindelijk kon Yakubu binnenduwen. Zeven minuten ver in de tweede helft gaf Charlton nogal paniekerig een hoekschop weg. Daaruit kon Arca de 2-0 binnenschieten. Charlton probeerde nog wel. Na een mindere interventie van Schwarzer moest Pogatetz de bal van de lijn halen. Charlton kwam niet tot scoren en ziet zijn concurrenten weglopen. Middlesbrough boekte een cruciale driepunter.

Newcastle United - Tottenham Hotspurs

Newcastle was duidelijk aan een opmars bezig en klopte al aan de deur van de linkerkolom. Tottenham moest zijn plaats in de subtop zien te bevestigen. Binnen de zeven minuten stond het al 2-0. Dyer plaatste de bal laag in de rechterhoek binnen. Parker stond in buitenspelpositie toen hij de bal toegespeeld kreeg. Hij mocht toch voorzetten en Martins kopte binnen. Tottenham scoorde wel snel tegen. Een schot van Murphy week af op het hoofd van Malbranque en belandde zo in doel. Nog in de eerste helft werd de eindstand vastgelegd. Na een vrije trap voor Newcastle ontstond er geharrewar voor doel en uiteindelijk kon Parker binnenkoppen. Zo zette Newcastle een nieuwe stap richting de bovenste klassementshelft.

Reading - Everton

Reading had na enkele mindere resultaten nood aan een overwinning. Voor Everton zou een uitoverwinning wel eens deugd doen. Andrew Johnson kon voor het eerst sinds lang nog eens scoren. Hij schoot uit de draai binnen. Readig claimde een strafschop toen Seol neergelegd werd. De overtreding gebeurde eigenlijk buiten de zestien, maar scheidsrechter Tanner zag helemaal geen fout. Vlak na de pauze kon McFadden zich sterk maken en hij trapte van dichtbij de voorzet van Johnson binnen: 0-2. Everton steekt Reading voorbij in de stand.

Fulham - West Ham United

In dit duel kwam geen van beide teams tot scoren. De wedstrijd verdiende nochtans een goaltje, zeker in de eerste helft. West Ham was er het dichtst bij. Na een ongelukkige actie van Fulham-doelman Niemi gingen er drie spelers van Fulham op de doellijn staan om de 0-1 te verhinderen. Het was de dwarsligger die de openingstreffer in de weg stond. In de tweede helft moest Rosenior de bal van de lijn halen. Zes minuten voor affluiten kreeg Konchesky rood voor het neerhalen van de doorgebroken Routledge. West Ham behaalt 4 op 6 onder Alan Curbishley

Portsmouth - Sheffield United

Sheffield United nam vroeg in de wedstrijd de leiding. Hulse kopte een goede voorzet van Geary binnen. Portsmouth zou het tij echter kunnen keren. Dat gebeurde wel pas na rust. In de eerste tien minuten van de tweede helft keerde Portsmouth de situatie helemaal om. Dat gebeurde met een erg ongelukkige own-goal van Kozluk en een kopbaldoelpunt van Sol Campbell. Pamarot kopte op hoekschop de 3-1 binnen. Portsmouth staat nog steeds steevast zesde, Sheffield is nog niet verlost van degradatiezorgen.