Ovchinnikov hangt handschoenen aan haak

Luc Goderis
| 0 reacties
Ovchinnikov hangt handschoenen aan haak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sergei Ovchinnikov, de voormalige Russische nationale doelman, zet een punt achter zijn voetbalcarrière.  De reus met de paardenstaart ruilde vorig seizoen Lokomotiv Moskou voor de buren  van Dinamo Moskou en sloot zo zijn loopbaan af bij de club waar het ooit begon.

Het huidige contract van de 36-jarige Sergei Ovchinnikov bij Dinamo Moskou liep wel nog tot eind 2007, maar nadat hij er halfweg 2006 op een zijspoor belandde houdt hij het nu voor bekeken.

Ovchinnikov was een jeugdproduct van de Dinamo Academie, maar hij verliet destijds de club zonder één officiele wedstrijd met het eerste elftal te spelen.  Het was vooral tijdens zijn elf seizoenen bij Lokomotiv dat hij naam maakte.  De reus met de paardenstaart speelde er eerst tussen 1991 en 1997 en keerde er in 2002, na een Portugees avontuur, terug.  In Portugal verdedigde hij het doel bij SL Benfica, FC Alverca en FC Porto.  

Ovchinnikov gaat nu als keepertrainer aan de slag bij Lokomotiv Moskou, de club waar hij 294 competitiewedstrijden speelde en twee Russische titels en één nationale beker won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties