Saviola is grof wild

Dave Sentobin
| 0 reacties
Saviola is grof wild
Foto: © SC

Voetbalkrant beloofde enkele spelers uit de Primera División van naderbij te belichten. Deze keer is het de beurt aan Javier Saviola. De Argentijnse aanvaller wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt bij Barcelona, is hot op de transfermarkt. Volgens de Spaanse media zouden zowel Espanyol als Real Madrid interesse in de speler hebben. Maar ook Rijkaard stuurde afgelopen week aan op een contractverlenging voor el Pibito.
 
In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zag Javier Saviola op 11 december 1981 het levenslicht. Op vroege leeftijd voetbalde hij al bij de jeugdreeksen van River Plate. De kleine wendbare spits debuteerde op 16-jarige leeftijd bij het eerste elftal en hij maakte onmiddellijk een doelpunt. Het Konijntje ontpopte zich al snel tot één van de meest beloftevolle (Argentijnse) aanvallers van dat moment. Hij won met zijn club la Apertura en la Clausura. In 2001 was Saviola de ster van het Argentijnse elftal onder 20 en loodste hij zijn team naar de wereldtitel. Hij werd verkozen tot speler van het toernooi en was topscorer.
 
Barcelona haalde na het WK de 19-jarige Saviola in huis voor bijna 40 miljoen euro, nog altijd de duurste aankoop van de Catalaanse club. In drie seizoenen maakte de pocketspits maar liefst 64 doelpunten in totaal. Toch vertrok de kleine spits in 2004 op huurbasis naar het Monaco van Deschamps. Hij speelde met het Zuid-Franse team een schitterende Champions League-campagne en scoorde 17 doelpunten voor het prinsendom. Na een jaartje Monaco kreeg Saviola weer niet het vertrouwen van de technische staf. Opnieuw trok el Pibito op huurbasis naar een ander team, dit keer Sevilla. Met Sevilla behaalde de Argentijn de Uefa-cup, zijn eerste Europese trofee.

Na het WK in Duitsland kreeg de speler opnieuw van Rijkaard te horen dat hij na Eto’o en Gudjohnsen kwam. Maar na de zware blessure van Eto’o kwam de kleine Argentijn opnieuw in de plannen voor van de Nederlandse oefenmeester. Afgelopen week was Saviola nog de redder van Barça in de bekerwedstrijd tegen Alavés met twee doelpunten. Ondertussen staan de teams te drummen voor Saviola die aan het einde van dit seizoen einde contract is. Espanyol heeft al openlijk zijn interesse laten blijken. Volgens insiders zou ook Real Madrid haar zinnen op de speler gezet hebben. Saviola zou perfect in de Argentijnisering van de Koninklijke passen. Maar ook Rijkaard zal een positief rapport over de aanvaller afleveren bij technisch directeur Txiki Beguiristain

Bekijk de beste doelpunten van Saviola hier
De andere spelers in beeld zijn: Urzáiz en Agüero
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties