Londerzeel zet Wetteren een pad in de korf

Gentil Dossche

Op basis van een zeer goede tweede helft heeft SK Londerzeel zijn derde driepunter van het seizoen binnengehaald tegen één van de toppers in het klassement. Hilaerts werd gerecupereerd en het verschil op het veld was meteen te merken. Ook stond nieuweling Kjell Van der Haeghen aan de aftrap.

Het openingsoffensief was voor de bezoekers die de thuisploeg meteen bij de keel grepen. Olivier Van Impe gaf echter geen krimp. De eerste helft leverde qua spel weinig hoogtepunten op door de stevige wind. De doelkansen waren navenant op een paar flauwe pogingen na voor De Cooman (SK) en Maes en Degeyter voor de bezoekers. De logische 0-0 ruststand bleef dan ook op het bord.

De tweede helft ging de wind wat luwen en er werd duidelijk beter voetbal geserveerd. Vooral de thuisploeg wou de kater van vorige week in Peruwelz doorspoelen. Al na een zestal minuten leverde dit resultaat op toen Hilaerts knap Van Rumst afzonderde en die liet ouderdomsdeken Schollaert geen kans (1-0). Londerzeel bleef de forcing voeren en een tiental minuten later schilderde de klaarkijkende Van Rumst een heerlijke plaatsbal voorbij Schollaert (2-0). Twintig minuten voor affluiten had De Cooman de 3-0 aan de voet maar hij besloot op Schollaert. Toen Hilaerts alleen op Schollaert mocht af gaan dacht iedereen dat het nu wel zou lukken maar alweer neutraliseerde de bezoekende sluitpost het gevaar. Wetteren kwam nog een paar keer gevat opzetten maar Olivier Van Impe hield zijn doel schoon. Zijn overbuur had wel heel wat werk op te knappen bij onder meer een knappe plaatsbal van Lorenzo. In de slotminuut trof De Smet vanop afstand dan nog raak 2-1.

Londerzeel doet een goede zaak in het klassement dankzij deze zege die volgende week ongetwijfeld bevestiging vraagt op het veld van directe concurrent Meerhout.

SK Londerzeel: Van Impe; Van den Broeck, Van Wemmel, Houthuys, Geerinck, Tordoir (46' Van Goethem), De Smedt, Van Rumst, Van der Haeghen (63' Bogemans), De Cooman (79' Lorenzo) en Hilaerts

Wetteren: Schollaert; De Smet, Ghijselinck, Schollaert (76' Thijssen), Maes Pieter, Sermijn (76' Maes Steven), Reyns, Degeyter, Evens, Van Damme (76' Vermeerschen) en Persoons

Doelpunten: 51' Van Rumst 1-0, 61' Van Rumst 2-0, 89' De Smet 2-1