Analyse Kampenhout krijgt het zwaar te verduren

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kampenhout krijgt het zwaar te verduren
Foto: © SC

Kampenhout heeft enkele rake klappen gekregen. Vorige week nog werd de trainer aan de kant geschoven en afgelopen weekend kreeg Kampenhout een 6-1 pandoering van Berchem. Bovenaan lijkt Bornem de rol even te lossen. In de degradatiestrijd deed Grimbergen een gouden zaak. 

Berchem is goed begonnen aan de terugronde. Na winst in de uitmatch tegen Dilbeek werd Kampenhout kansloos huiswaarts gestuurd. De uitsluitingen van Fortan en De Geeter deden Kampenhout geen goed. Kampenhout kon nog een goede veertig minuten stand houden, maar daarna was het vat volledig af. Boujemaoui lijkt alvast een versterking te zijn voor Berchem. Peytier scoorde twee keer in de voorbije twee wedstrijden. Enkel positief nieuws dus bij Berchem, enkel negatief nieuws bij Kampenhout. Laatstgenoemde club presteert dit seizoen onder de verwachtingen en mag zich opmaken voor een harde degradatiestrijd. Voor Berchem komt de top vier plots weer in zicht. 

Met Rupel Boom en Opwijk stonden twee subtoppers tegenover mekaar. Beide ploegen zullen op het einde van het seizoen wellicht in aanmerking komen voor een eindrondeplaats. Boom boekte een nipte overwinning en nadert tot op vijf punten van Opwijk, met de inhaalmatch tegen Berchem nog te goed. Opwijk behaalt momenteel niet echt de gewenste resultaten en moet nog op zoek naar de eerste overwinning dit jaar. 

De terugronde is nog maar twee weken ver, maar heeft al veel moois gebracht voor Eendracht Opstal. Met twee zuinige overwinninen heiste Opstal zich weer naar de bovenste klassementshelft. Opstal lijkt verlost van mogelijk degradatiegevaar. SV Bornem kon zijn vroege voorsprong in Opstal niet vasthouden. Bornem begaf na de uitsluiting van Jacquemyn. Bornem ziet Temse drie punten uitlopen. 

De wedstrijd tussen Ukkel en Grimbergen was voor beiden van groot belang. Ukkel was al enige tijd op zoek naar een bevrijdende zege en die had er tegen Grimbergen moeten komen. Het liep echter weer mis. Grimbergen deelde een mokerslag uit aan rechtstreeks concurrent Ukkel. Gelukkig voor Ukkel pakten ook Kampenhout en Wijgmaal geen punten. Grimbergen deed dus een gouden zaak en staat plots op drie punten van een barrageplaats. 

Een andere ploeg uit de onderste regionen die een belangrijke zege liet optekenen was Verbroedering Meldert. De fusieploeg hield met een nipte zege drie belangrijke punten thuis. Meldert rukt zich stilaan los uit de degradatiezone en kan binnenkort misschien de top tien binnendringen. Dilbeek is duidelijk bezig aan een slechte reeks. De tegenvallende resultaten van de laatste wedstrijden lijken de goede seizoensstart teniet te doen. Dilbeek en Meldert hebben nu allebei 19 punten. 

De veelbesproken derby tussen SK Lebeke-Aalst en Eendracht Aalst stond dit weekend ook op het menu. Eendracht Aalst voelde zich uiteraard thuis in zijn eigen stadion en knoopte weer aan met een overwinning. Bij de rust was de match al beslist. In tegenstelling tot de vorige derby kon Lebeke-Aalst nu wel de eer redden. Daar is Lebeke-Aalst weinig mee aangezien het in degradatiegevaar blijft. Eendracht Aalst houdt Temse op zeven punten. 

Olympia Wijgmaal had vorige week een uitstekende zaak gedaan en dacht dat dit weekend opnieuw te doen. Er zat ook wel weer iets in, maar deze keer liep het verkeerd af. Schoten ging met de drie punten aan de haal. Goetelen was het verschil tussen beide ploegen. Wijgmaal blijft dus voorlaatste terwijl Schoten langzaam aan richting subtop schuift.
 
SV Temse blijft de overwinningen aaneen rijgen. Deze keer ging het wel niet van een leien dakje. Woluwe-Zaventem kwam goed voor de dag, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Temse draait tot nu toe een meer dan geslaagd seizoen en leunt het dichtst aan bij Eendracht Aalst. Door de winst van Opstal zakt Woluwe-Zaventem naar de negende plaats.                      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties