Michel Vorm en Erik Pieters tekenen contract

Michel Vorm en Erik Pieters tekenen contract
Foto: © SC

Keeper Michel Vorm en verdediger Erik Pieters ondertekenden vanmiddag officieel hun opengebroken en verlengd contract met FC Utrecht.
 
Michel Vorm veroverde in de voorbereiding op het huidige seizoen de positie van eerste keeper in de selectie van Booy. De 23-jarige inwoner van Nieuwegein had een contract dat komende zomer zou aflopen. Maar Vorm, die vorig seizoen was uitgeleend aan FC Den Bosch, en FC Utrecht hebben dat contract met nog drie seizoenen verlengd. “Michel speelt tot nu toe erg constant en heeft zich razendsnel ontwikkeld”, zegt Jan Willem van Dop. “Dat we zijn contract met drie jaar hebben kunnen verlengen, is zowel voor de speler als voor de club een goede zaak”.
 
Erik Pieters had nog een overeenkomst met FC Utrecht tot eind volgend seizoen. Maar ook dit talent, net als Vorm afkomstig uit de eigen opleiding van FC Utrecht, heeft de club voor langere tijd aan zich weten te binden. De 18-jarige verdediger tekende een nieuw contract, dat per 1 juli aanstaande ingaat en doorloopt tot medio 2011. Pieters, die dit seizoen in de hoofdmacht van FC Utrecht debuteerde en daarin sindsdien twaalf wedstrijden speelde, maakte vorige week zijn debuut in Jong Oranje. Foeke Booy is ook verheugd met deze contractverlenging. “Erik kan de volgende stap maken en zich verder ontwikkelen. Hij heeft zijn nieuwe contract zelf afgedwongen met zijn prestaties. Die zijn, zeker voor zo’n jonge speler, al redelijk constant”, aldus de trainer.
 
Booy vindt het verlengde verblijf van de twee talenten uit eigen kweek ook een compliment aan de jeugdopleiding van FC Utrecht. “Hieruit blijkt maar weer eens het belang van een goede opleiding”, zegt hij. “Deze contractverlengingen betekenen ook een stimulans voor andere jonge spelers. Als je bij ons hard traint en bereid bent in jezelf te investeren, komen er kansen”.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties