Geen verrassingen in kwartfinales

Philippe Crols

Dinsdagavond stonden de eerste drie kwartfinales van de Duitse DFB Pokal op het programma. Daarin noteerden we geen enkele verrassing. Nürnberg was thuis te sterk voor Hannover, Aachen legde in Wolfsburg de duimen en door de winst van Frankfurt sneuvelde met Offenbach de laatste niet-eersteklasser.

Offenbach - Eintracht Frankfurt  0-3

Vooraf geloofde men bij Offenbach in een stunt en dat was niet onterecht. Bij Frankfurt draait het dezer dagen zo vierkant als wat. Toch toonde de eersteklasser dat er een klasseverschil was. Na elf minuten had Fink de bezoekers de gedroomde vroege voorsprong gegeven. Dan was het wachten tot Takahara op het uur voor de beslissing zorgde. Tien minuten later scoorde hij nog eens wat de eindstand op 0-3 bracht.

Wolfsburg - Alemannia Aachen  2-0

Mocht dit een wedstrijd in de reguliere competitie zijn, dan zou het gaan om een degradatietopper. Nu ging het om de strijd voor een plaats in de halve finale. Wolfsburg had de buit al vrij snel binnen. De eindstand stond na 25 minuten op het bord. Klimowicz had iets meer dan tien minuten nodig om te scoren. Tien minuten later maakte spelmaker Marcelinho er 2-0 van.

Nürnberg - Hannover  0-0  (4-2 na strafschoppen)

Nürnberg en Hannover zijn twee teams die het in de competitie goed doen en ook in de beker haalden ze de kwartfinales. Hannover moest dinsdagavond nipt de duimen leggen voor de thuisploeg. Na negentig minuten spelen stond het nog steeds 0-0 en die stand stond ook na de verlengingen op het bord. Nürnberg toonde zich beter in het nemen van strafschoppen.