Is Standard te sterk voor Antwerp?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Is Standard te sterk voor Antwerp?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond neemt Antwerp het op de Bosuil op tegen Standard. Eén van de enige bekerwedstrijden uit de kwartfinale die voor een vol huis zal gespeeld worden. De bekerwedstrijd tegen Standard leeft bij de Antwerpfans, dat is duidelijk te merken aan de verkochte tickets. Al bijna anderhalve week zijn tribune twee en drie uitverkocht en ook het bezoekersvak van Standard is al weken volzet. Beide clubs kunnen rekenen op een grote vocale achterban.
 
Beide clubs hebben er al een mooi bekeravontuur opzitten. Standard won zijn twee wedstrijden tegen de tweedeklassers Eupen en Hamme met 6-1 en 5-0. Tweedeklasser Antwerp is dus meteen ook gewaarschuwd. Toch kan de Great Old ook een mooi parcours voorleggen. Zo versloeg het de eersteklassers Lierse en Lokeren met 1-4 en 4-1. Ook Standard is dus gewaarschuwd.
 
Zowel Antwerp als Standard kenden een mooie voorbereiding. De Great Old won afgelopen weekend met 5-1 van KV Oostende en ook Standard had geen problemen op het veld van FC Brussels: 0-3. 

Ook kennen beide coaches weinig problemen met de selectie. Zo is bij Antwerp zo goed als iedereen fit. Enkel David Gray en Gunter Verjans zijn niet van de partij. Bij Standard zijn Jovanovic en Conceiçao twijfelachtig, maar beide spelers geraken waarschijnlijk speelklaar. 

Bij de Great Old is het vooral opletten voor het sterke middenveld van Standard met kleppers als Defour, Geeraerts, Fellaini en Conceiçao. Voorin hebben de Rouches heel wat kwaliteit rondlopen met De Camargo en Jovanovic. Ook 'invaller' Lukunku liet afgelopen weekend nog zien wat hij kan. 

Bij Antwerp rekent men vooral op het aanvallende duo Campbell - Utaka. Beide spitsen lieten tegen Oostende een goede indruk en vooral de jonge Mancunian heeft een neus voor doelpunten. Ook de Engelse trainers van Antwerp, Warren Joyce en Andy Welsh, zien enorm uit naar de bekerwedstrijd. Vooral over het kanaal leven de Cup-wedstrijden nog echt. [TH]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties