Jonge doelman voor Liverpool

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Jonge doelman voor Liverpool
Foto: © SC

Liverpool heeft zich versterkt met de 16-jarige Australische doelman Dean Bouzanis. Hij zal wel pas spelen voor The Reds in januari volgend jaar. In eigen land geldt Bouzanis als een supertalent.

Bouzanis is momenteel doelman bij Sydney FC en heeft een stage van drie weken achter de rug. Daarin deed hij het zo goed dat coach Rafael Benitez hem meteen een driejarig contract aanbood.

Zoals zijn naam al doet vermoeden heeft Bouzanis Griekse roots. Hij wordt beschouwd als één van de beste jonge doelwachters ter wereld. Momenteel loopt Bouzanis nog school, maar wanneer zijn studies zijn afgelopen - volgend jaar dus - gaat hij bij in Engeland voetballen.

"Het is ongelooflijk. Uiteraard ben ik onder de indruk. Maar ik moet hard blijven werken want er ligt een grote uitdaging op mij te wachten. Tijdens mijn proefperiode mocht ik al trainen met de beste spelers ter wereld. Ik kon al ervaren hoe het leven van een profvoetballer er uit ziet", aldus Bouzanis in een eerste reactie in de Australische krant The Age.

Terry Palapanis, de zaakwaarnemer van Bouzanis, liet weten dat er voor een 16-jarige enorm veel geld is gemoeid en dat de vader van Bouzanis die advocaat is, versteld staat hoeveel zijn zoon gaat verdienen. Volgens Palapanis hadden maar liefst 22 Europese clubs interesse maar konden ze het bod van Liverpool niet afslaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties