United weer met kleinste verschil

Kristof Blomme
| 0 reacties
United weer met kleinste verschil
Foto: © SC

Manchester United heeft op Old Trafford Lille verslagen met 1-0. Hendrik Larsson zorgde in zijn laatste match voor de Engelsen op Old Trafford voor de enige treffer. Ook de heenmatch eindigde in een 1-0 overwinning voor United, waardoor het zich vrij gemakkelijk plaatst voor de kwartfinales. 

In Frankrijk had Manchester United een nipte overwinning behaald na een controversieel doelpunt van Giggs. De Fransen moesten dus komen. Na een kwartier waren de eerste echte mogelijkheden toch voor de thuisploeg. Rooney trapte een voorzet van Scholes op Chalme. De daaropvolgende hoekschop werd door O'Shea op de dwarsligger gekopt. Aan de overkant was de beste mogelijkheid voor Makoun. Hij kopte een vrije trap van Obraniak van dichtbij te zwak op van der Sar. Lille kwam nu beter in de partij, terwijl de Engelsen nog weinig konden klaarmaken. Vlak voor de pauze bracht Chalme het leer voor doel, waar Odemwingie net te kort kwam. 

Ook in de tweede helft bleef Lille de thuisploeg onder druk zetten. Van der Sar moest twee keer ingrijpen op pogingen van Keita. Even later kopte Odemwingie goed op doel, maar de doelpaal stond in de weg. Ook Manchester kwam nog dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Vidic stierf eveneens op het doelhout. Een kwartier voor affluiten legde de thuisploeg de partij in een definitieve plooi. Niet toevallig zette Ronaldo zich goed door op links. Hij leverde een perfecte voorzet af voor Larsson, die knap inkopte. De Zweed kreeg even later een staande ovatie van het publiek op Old Trafford. Hij keert op twaalf maart immers terug naar Zweden, bij Helsingborg. Aan de score veranderde er niets meer, waardoor de Engelsen doorstoten naar de volgende ronde.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties