'Tweedeklasser' Nugent debuteert voor Engeland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Tweedeklasser' Nugent debuteert voor Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 21-jarige David Nugent, speler bij de Engelse tweedeklasser Preston North End, zal waarschijnlijk zijn debuut maken voor de Engelse nationale ploeg. De jeugdinternational komt wellicht in de selectie nadat Darren Bent moest afhaken met een blessure. Nugent kan de eerste spelers sinds 1999 worden die opgeroepen wordt voor de nationale ploeg die niet op het allerhoogste niveau actief is.

Nugent is momenteel nog reserve, maar verwacht wordt dat hij definitief zal geselecteerd worden om de trip naar Israël te maken. Bent, aanvaller bij Charlton Athletic, wordt door zijn coach Alan Pardew niet in staat geacht om te kunnen spelen in het verre oosten. Bent zal zich wel moeten melden in het Engelse trainingskamp waar hij nog enkele tests zal moeten ondergaan. 

Nugent scoorde dit seizoen al veertien keer in The Championship en kan op belangstelling rekenen van verschillende teams uit de Premier League. De aanvaller zou de eerste speler zijn sinds 1958 die namens Preston North End voor Engelse nationale ploeg zou spelen. Zijn voorganger was Tom Finney. In 1999 was Michael Gray, toen onder contract bij Sunderland, de laatste speler uit de tweede klasse die toch bij de Engelse selectie hoorde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties