Fulham zet clubmonument op straat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fulham zet clubmonument op straat
Foto: © SC

De Londense club FC Fulham heeft zijn manager Chris Coleman ontslagen. De Welshman moest vertrekken uit Craven Cottage nadat de club zeven duels op rij niet meer winnend kon afsluiten. Lawrie Sanchez, momenteel ook nog bondscoach van Noord-Ierland, moet er op parttime basis voor zorgen dat Fulham niet naar The Championship degradeert.

Coleman was de voorbije tien jaar actief bij Fulham. Eerst als speler en vanaf 2003 ook als coach. Hij was de opvolger van de Fransman Jean Tigana. De voorbije twee seizoenen kon Coleman ondanks de lage verwachtingen de ploeg telkens naar de middenmoot in de Premier League loodsen.

Momenteel staan The Cottagers  op een vijftiende plaats in de Premier League en heeft de club slechts vier punten voorsprong op de ploegen die op de degradatieplaatsen staan. Lawrie Sanchez, de opvolger van Coleman, werd gekozen door het Fulham-bestuur nadat hij met Noord-Ierland zeer aangenaam verraste in de EK-kwalificaties. Eind vorige maand wonnen de Noord-Ieren nog met 2-1 van Zweden en bovendien staan ze ook aan de leiding in hun kwalificatiegroep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties