Verraderlijke affiches voor topclubs

Philippe Crols
| 0 reacties
Verraderlijke affiches voor topclubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De top-4 staat deze week voor een moeilijke opdracht. Schalke moet op bezoek bij Mainz en Bremen bij Dortmund. Bayern ontvangt thuis dan weer Leverkusen terwijl Stuttgart Hannover over de vloer krijgt. Uiteraard staan er ook onderaan weer leuke wedstrijden op het programma.

Leider Schalke trekt zaterdag met twee punten voorsprong op Werder naar Mainz. Die ploeg is aan een hele goede tweede ronde bezig, maar na twee verliespartijen op rij staat het toch plots weer op een degradatieplaats. Geen nood voor Mainz, want het staat nog altijd dicht bij elkaar daar onderaan in de Bundesliga. Werder Bremen weet zondag of het de leidersplaats van Schalke kan overnemen. Werder staat wel voor een zeer lastige opdracht. Het moet gaan winnen bij Dortmund, een ploeg die vorige week zwaar uithaalde op het veld van Aachen, maar nog wel in degradatiegevaar verkeert.

Ook Bayern en Stuttgart krijgen geen hapklare brokken voorgeschoteld. Bayern moet thuis de Europese kater proberen door te spoelen tegen Leverkusen. Dat team lijkt de laatste weken wat op de dool. Getuige daarvan de zware thuisnederlagen tegen Osasuna en Bochum. Stuttgart geeft thuis Hannover partij. Een ploeg die tiende staat, maar amper vijf punten boven de degradatiezone bengelt.

Voor Mönchengladbach is het zo stilaan de match van de laatste kans. Vrijdag trapt het in eigen huis de speeldag af tegen Hamburg. Mits winst houdt Gladbach zijn kansen op behoud gaaf en brengt het HSV weer in de problemen. Bij verlies van Gladbach lijkt de tweede Bundesliga nog slechts een kwestie van tijd te zijn voor Sonck en co. Bielefeld staat ook nog op een degradatieplaats, maar mits winst tegen Frankfurt, het nummer vijftien, komt het weer op een veilige plaats te staan. Bielefeld-Frankfurt is tevens de degradatietopper van het weekend.

Bochum is dankzij een knappe overwinning in Leverkusen weggeraakt uit de degradatiezone. Als het komend weekend ook HBSC aan de kant weet te zetten wipt het zelfs over de hoofdstedelingen en komt HBSC zowaar in degradatiegevaar. Cottbus, samen met HBSC achtste, geeft thuis Wolfsburg partij. Dat zijn twee ploegen die al vijf punten meer tellen dan Bielefeld (de eerste ploeg die op een degradatieplaats staat). Wie wint mag zich dus zo goed als zeker opmaken voor nog een jaartje Bundesliga. Nürnberg ontvangt ten slotte nog Alemannia Aachen. Aachen is na de zware thuisnederlaag tegen Dortmund weer wat gezakt en speelt weer met het mes op de keel. Nürnberg heeft dan weer punten nodig in de strijd om Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties