D'Hooghe: 'Club Brugge is nog lang niet dood'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
D'Hooghe: 'Club Brugge is nog lang niet dood'
Foto: © SC

Club Brugge-voorzitter Michel D'Hooghe heeft voor het eerst sinds het ontslag van sportleider Marc Degryse, Emilio Ferrera en Franky Van der Elst de stilte doorbroken. Met een uitgeschreven tekst heeft hij uitleg gegeven waarom hij zich steeds meer op de achtergrond houdt. "Club onderging een reorganisatie. Er is nu een algemene manager. De voorzitter zal nu een meer teruggetrokken rol vertolken. De voorbije weken hebben we ons beziggehouden met crisismanagement terwijl anderen ons van onbetrouwbaarheid hebben beschuldigd", aldus D'Hooghe in Het Nieuwsblad.

Met die laatste zin verwijst D'Hooghe ongetwijfeld op de uitlatingen van ex-assistent-coaches Van der Elst en Chris Van Puyvelde. "Ik ga zeker niet hetzelfde doen ook al ben ik niet altijd even fair behandeld. Mijn afwezigheid in de media was geen lafheid, desertie of spoorloos verdwijnen zoals her en der werd geïnsinueerd. Ook in moeilijke en minder populaire tijden hebben we altijd leiding gegeven zodat het schip zo snel mogelijk veiligere wateren kan bereiken. Zoals in de geneeskunde kwam het er eerst op aan om de diagnose te stellen. Veel elementen hebben bijgedragen tot de terugval van Club Brugge zoals de vele blessures en het 'syndroom van de laatste minuut'. Alleen al tegen Standard, Anderlecht en Lokeren kostte ons dat al zes punten", aldus D'Hooghe, die in dat rijtje de thuiswedstrijd tegen SV Roeselare vergeet.

De Club-preses wees ook de spelersgroep met de vinger. "Niet alle transfers zijn een voltreffer gebleken. Iedereen is op zijn plichten gewezen. Het wordt een belangrijke week want Europees voetbal behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Club heeft dan wel een tik gekregen, we leven nog altijd. Stuurloos zijn we zeker niet. We werken volop aan de toekomst en met Luc Devroe en Henk Mariman hebben we twee bekwame mensen binnengehaald. Dat we de contractverlenging van trainer Cedomir Janevski uitstelden, is geen teken van besluiteloosheid. De raad van bestuur vindt gewoon dat de tijd nog niet rijp is voor een beslissing", aldus D'Hooghe die het ook nog even had over de transfers. "Nastja Ceh, Rune Lange, Marek Spilar en Timmy Simons zijn vertrokken. Dat zijn de posities die we beter moeten invullen. We scouten intenser dan ooit", besluit D'Hooghe. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties