Interview Peter Maes na Tubize - KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Peter Maes na Tubize - KVM
Foto: © SC

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd Tubize – KV Mechelen met trainer Peter Maes:
 
Peter, jullie behalen hier vandaag een belangrijke overwinning?
 
“Ja, ik denk dat we vandaag het merendeel van de wedstrijd volledig in handen hebben gehad. Mijn elftal speelt een fantastische eerste helft met een hoog tempo maar jammer genoeg scoren we maar één keer en blijft die tweede achter waardoor naar heel de wedstrijd toch die dreiging van Tubize blijft. In de tweede helft was de balcirculatie de er in de eerste wel was weg. Hierdoor moet je wat meer mensen achter de bal houden en dan zie je toch dat er een enorm hoog tempo is gespeeld want er waren jongens met krampen. Dan was het puur op karakter en dat is fantastisch van deze groep. We hebben nu achtenvijftig punten en er zijn nog vijf wedstrijden, dit gaat de club geld kosten. (glimlacht)”
 
Dunkovic scoort vandaag en doet het heel goed?
 
“Ja, Dunko is al weken in stijgende lijn. Je zag dat hij in november en december niet gespeeld had omdat in zijn land de competitie stil lag. Hij is daarom moeten groeien en nu is hij de meest frisse speler van het elftal. Je moet daar een evenwicht zien in te vinden, je zag dat bvb ook Mellemans frisser zat dan Bert (Dhont), Bert speelt een enorm seizoen en heeft zijn schouders onder dit elftal gezet maar nu speelt hij nog puur op karakter. Het zijn nu nog vijf wedstrijden en de eindronde, Geudens komt nu ook nog eens terug dus we zijn gewapend. De eindronde komt nu wel echt dichtbij en je ziet ook dat die groep zo gretig is en dat die wil.”
 
Mellemans speelde op rechts en Dhont meer als defensieve middenvelder, had dat een speciale bedoeling?
 
“Ja, omdat er heel veel infiltratie is van Lambot en daar wordt op geanticipeerd door heel veel druk te geven waardoor ze niet dat extra mannetje vooraan konden krijgen. We wilden ook iets meer voetballend vermogen op die positie creëren zodat we da bal aan de voet op de buitenkanten konden krijgen. Deze ploeg is enkel te pakken als je goed van kant kunt wisselen en hen laat lopen achter de bal. Het was een schitterende goal en schitterende omschakeling. Je zag in de eerste helft dat er van Iddi-kant heel veel dreiging kon zijn en dat we daar optimaal van hebben geprofiteerd. Hoewel dat het in de eerste fases iets te onzuiver was en dat we daar al mogelijkheden hadden. We zeggen al weken dat er infiltratie in de zestien moet komen en ik denk dat Antun (Dunkovic) dat schitterend gedaan heeft. Dat zelfs Charaï terug in een betere vorm aan het groeien is. We hebben daar wel eens kritiek op maar die werk enorm hard en is balvast. Als je echt met twee spitsen speelt zoals wij is het nodig dat je balvaste mensen hebt. ”
 
Iddi kreeg vandaag veel kansen maar maakte ze niet af?
 
“Ja, het eerste punt is dat je er moet geraken en dat gebeurde nu wel. Het tweede punt is het rendement en dat was er niet. Iddi heeft door die schorsing een weekje rust gehad en niet vergeten dat hij negentien jaar is he. Als hij wel veel scoort vrees ik dat we hem ook snel kwijt zijn.”

Foto: An Rogier (http://www.kvmechelen.be)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties