Italië reageert verdeeld op missen EK-organisatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Italië reageert verdeeld op missen EK-organisatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië greep vandaag naast de organisatie van het EK 2012. Het moest de duo-organisatie van Polen en Oekraïne laten voorgaan. De Italianen zijn globaal gezien toch teleurgesteld dat ze het niet haalden hoewel ze torenhoog favoriet waren.

Antonio Mattarese, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, vindt dat Italië het een beetje zelf heeft gezocht. Hij liet verstaan dat het grote fraudeschandaal en de supportersrellen rondom het duel tussen Catania en Palermo ervoor gezorgd heeft dat het land naast de organisatie heeft gegrepen. 

Giovanna Melandri, de minister van Sport in Italië, reageerde ook als een sportieve verliezer. Ze vindt het een teleurstelling dat Italië het niet gehaald heeft, maar begrijpt de keuze die de UEFA heeft gemaakt. Voor haar verandert er niets in de plannen om de komende jaren veel te veranderen in het Italiaanse voetbal.

De Italiaanse media daarentegen zitten in zak en as. Die eisen dat enkele bestuursleden van de bond direct opstappen. Bovendien haalden de media aan dat het verkeerd is geweest om op Lennart Johansson te stemmen in plaats van op Michel Platini die het uiteindelijk ook haalde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties