Boete, maar geen schorsing voor Stijnen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boete, maar geen schorsing voor Stijnen
Foto: © SC

De procureur van de UEFA, de Europese voetbalbond, eist dat Stijn Stijnen, onze nationale doelman, zo'n 6.100 euro moet betalen. De UEFA moet de straf wel nog bevestigen. 
 
Het onderzoek van de UEFA kwam er naar aanleiding van Stijnens uitspraken die hij deed over Cristiano Ronaldo in de aanloop naar de EK-kwalificatieinterland in en tegen Portugal. Stijnen had toen gezegd dat Ronaldo al na twee minuten zodanig stevig zou moeten aangepakt zijn dat ze hem al van het veld moeten dragen. Later nam de doelman van Club Brugge afstand van die uitspraken en liet hij weten dat hij bedoelde dat België potig moest spelen.

De uitspraken van Stijnen misten hun effect niet. De Rode Duivels werden allesbehalve op een hartelijke manier ontvangen in Lissabon en bovendien werden ze met een 4-0-pandoering terug huiswaarts gestuurd. Cristiano Ronaldo was goed voor twee doelpunten.

Stijnen wilde nog niet reageren. De KBVB en Stijnen mogen deze week wel nog hun argumentatie ter verdediging opsturen. Het is de bedoeling dat bondscoach René Vandereycken, Stijnen en de bond gaan samenzitten om hun strategie te bespreken. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties