Landskampioen nog steeds zonder zege

viki meeuwis

Deze week werden er nog enkele wedstrijden gespeeld van de derde speeldag in de Allsvenskan. De verslagen van de eerder gespeelde matchen vindt u hier
Landskampioen Elfsborg nam het op tegen Gefle. IFK Göteborg moest op bezoek bij Brommapojkarna. Göteborg was op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Er werd echter vooral uitgekeken naar de derby tussen de twee ploegen uit Stockholm, AIK en Hammarby.

Elfsborg – Gefle: 1-1
Ondanks verschillende kansen eindigde deze wedstrijd slechts op een 1-1 gelijkspel en dus een punt voor zowel de landskampioen als Gefle. Dat betekent ook dat Elfsborg nog steeds hun eerste zege van het seizoen moet binnenhalen.
Elfsborg begon nochtans frisser aan de wedstrijd dan de bezoekende ploeg en al vlug wisten ze enkele kansen te versieren. Daniel Alexandersson en Samuel Holmén kregen beide een kans maar geen van beiden kon een goal maken. Gefle kwam beter in de wedstrijd en in de 24e minuut leverde dat een doelpunt op via een vrije trap van Johannes Ericsson. Na deze goal nam Gefle het spel helemaal over. Tot in de 34e minuut toen Elfsborg een vrije trap kreeg wegens hands van Thomas Hedlund. Die werd genomen door Stefan Ishizaki maar die knalde de bal in de muur.

De tweede helft ging Elfsborg meer gedreven op zoek naar de gelijkmaker. De landskampioen ging absoluut voor de aanval en Gefle had de grootste moeite om zich staande te houden. Daniel Andersson kreeg een paar doelkansen maar slaagde er niet in de bal tegen de netten te krijgen. In de 78e minuut was er een prachtkans voor Augustsson nadat keeper Hugosson van Gefle een inschattingsfout maakte maar hij schoot de bal op de dwarslat. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker dan toch. Ishizaki met een hard schot richting doel, Sjöhage kon er net niet bij maar de bal ging alsnog in doel.

Doelpunten: Johannes Ericsson (’25 ; 0-1), Stefan Ishizaki (’82 ; 1-1)
Gele kaarten: Elf: Keene, Gef: Bapupa, Woxlin, Makondele
Scheidsrechter: Åke Andreasson
Toeschouwers: 9 422

Brommapojkarna - IFK Göteborg: 1-2
IFK Göteborg moest niet veel moeite doen om de drie punten binnen te halen. Niclas Alexandersson besliste de wedstrijd met een echte droomgoal. De eerste goal viel al na enkele minuten. Marcus Berg stond volledig vrij en schoot de bal recht in doel na een pass van Adam Johansson. De thuisploeg probeerde zich beter in de wedstrijd te spelen maar slaagde daar niet echt in. In de 49e minuut mocht Göteborg opnieuw juichen. Niclas Alexandersson kon met de bal aan de haal gaan na een uitschuiver van de verdediging van Brommapojkarna en schoot de bal in doel via een volley. Keeeper Kristoffer Björklund kon er niets tegen beginnen. Na die goal begon BP meer en meer de lange bal te hanteren maar Göteborg had de wedstrijd nu stevig in handen. In de slotminuut slaagde de thuisploeg er in om de eer te redden maar daarvoor had het wel een verdedigingsfout van Hjalmar Jonsson nodig. Olof Guterstam kon zo zijn tweede goal in de Allsvenskan maken.

Doelpunten: Marcus Berg (‘8 ; 0-1), Niclas Alexandersson (’49 ; 0-2), Olof Guterstam (’80 ; 1-2)
Gele Kaarten: BP: Guterstam. IFK: Bjärsmyr, Wallerstedt
Scheidsrechter: Daniel Stålhamma
Toeschouwer: 2 621

GAIS - Örebro SK: 1-1
Ook de wedstrijd tussen GAIS en Örebro eindigde op een 1-1 gelijkspel. In de 38e minuut kon Nedim Halilovic de bezoekers op voorsprong brengen. GAIS zag de bui hangen en begon meteen op de gelijkmaker te jagen. Het zou echter tot acht minuten voor het einde van de match duren vooraleer die er kwam, via Mattias Ostberg. Voor de aanvang van het seizoen was er al genoeg gezegd over het feit dat GAIS nogal bleek uit de voorbereiding was gekomen en het feit dat de ploeg een doelpuntenmaker miste. Met drie wedstrijden in het nieuwe seizoen lijkt dit bevestigt te worden.

Doelpunten: Nedim Halilovic (’38 ; 0-1), Mattias Östberg (’82 ; 1-1)
Doelpunten: GAIS: Cruz, ÖSK: Larsen
Scheidsrechter: Markus Strömbergsson
Toeschouwers: 4 176

AIK – Hammarby: 1-0
De topper van de derde speeldag was natuurlijk de stadsderby tussen AIK en Hammarby.
De wedstrijd werd gewonnen door AIK, waarin hun vechtlust het won van de finesse van Hammarby. AIK had de laatste zes derby’s niet meer weten te winnen van Hammarby maar deze keer ging het wel de goede kant uit. In de twaalfde minuut kon Daniel Mendes zijn ploeg op voorsprong brengen na een goede voorbereiding van Wilton Figuereido en Milan Burgic. Hammarby ging in de tegenaanval waarbij het zowel individueel als spelmatig beter voor de dag kwam dan AIK dat het va hun “fighting spirit” en doorzettingsvermogen moest hebben. Het waren vooral Sebastian Eguren, Paulinho en Charlie Davies die voor moeilijkheden zorgden bij de verdediging van AIK.
In de tweede helft viel Hammarby wat terug en kon de druk die ze in de eerste helft wisten te zetten niet langer volhouden. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Hammarby nog iets beter opzettenmaar slaagde er niet meer in om een doelpunt te maken.

Doelpunten: Daniel Mendes (’12 : 1-0)
Gele kaarten: Hammarby: Eguren, Zengin, Andersson
Scheidsrechter: Martin IngvarssonDoelputen: 30 318