De allerlaatste rechte lijn in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
De allerlaatste rechte lijn in Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog vier speeldagen en we weten wie kampioen van Duitsland is. Schalke 04 heeft voorlopig nog de beste papieren, maar Stuttgart en vooral Bremen liggen op de loer. Onderaan krijgt Gladbach mogelijk dit weekend al een ticketje richting tweede Bundesliga.

Leider Schalke moet dit weekend op vrijdag al op bezoek bij Bochum. Dat is dus een streekderby en voor beide teams zijn de drie punten meer dan nodig. Bochum staat nog altijd maar drie punten boven de degradatiestreep terwijl Schalke slechts een voorgift van twee punten op Werder Bremen heeft. Als Schalke op vrijdag wint legt het de druk wel bij datzelfde Werder Bremen. De ploeg van Schaaf komt zondag pas in actie en trekt dan naar Bielefeld. De nummer vijftien van het klassement staat in degradatiegevaar en doet er goed aan om te winnen, maar Bremen heeft natuurlijk ook nood aan een driepunter. De nummer drie van de Bundesliga, Stuttgart, gaat op bezoek bij Gladbach. Als Gladbach verliest en Bielefeld en Aachen winnen is het lot van Sonck en co definitief bezegeld. Stuttgart kan zich geen misstap veroorloven met het oog op de titel.

Bayern München mag een nieuwe titel sinds vorige week vergeten. Deze week begint het aan het slot van de competitie. De huidige landskampioen ontvangt Hamburg. HSV heeft nog maar drie punten meer dan het nummer zestien en dus is punten pakken de boodschap. Dat zullen ook de spelers van Mainz meekrijgen komend weekend als Hannover over de vloer komt. Mainz begon heel goed aan de tweede ronde, maar staat inmiddels weer op een zeventiende plaats. Winst biedt echter weer mogelijkheden. Hannover is met 38 punten zo goed als gered al weet je dit seizoen nooit natuurlijk.

De degradatietopper dit weekend wordt gespeeld in Dortmund. Daar komt de veertiende, Eintracht Frankfurt op bezoek. Wie zaterdag niet wint zal allicht nog tot het einde van de rit met de billen dicht moeten spelen. De winnaar mag zich meer dan waarschijnlijk opmaken voor een extra jaartje Bundesliga. Alemannia Aachen wil er alles aan doen om niet terug naar de tweede Bundesliga te zakken. Dan moet er eigenlijk gewonnen worden van HBSC dit weekend. HBSC ging vorige week nog onderuit tegen Dortmund. Wolfsburg is na een aantal minder resultaten ook terug afgezakt naar de gevarenzone. Een trip naar Nürnberg is dan niet meteen aangenaam natuurlijk. Voor Cottbus moet het nog raar lopen wil het zakken. Het heeft 38 punten en kan de partij tegen Leverkusen zonder stress aanvatten.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties