Oostenrijkse topclubs krijgen geen licentie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Oostenrijkse topclubs krijgen geen licentie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met het Oostenrijkse voetbal. Het land dat volgend jaar samen met Zwitersland het Europees voetbalkampioenschap organiseert, ziet zijn topclubs Rapid en Austria Wien in een serieuze financiële crisis verkeren. Beide topteams uit de hoofdstad hebben nog geen licentie gekregen om volgend seizoen in de Oostenrijkse hoogste klasse te mogen voetballen.

De Oostenrijkse voetbalbond vindt dat beide teams hun financiën onvoldoende hebben onderbouwd. Ook Wacker Tirol, het vroegere Tirol Innsbruck, krijgt om dezelfde redenen geen licentie. Tirol Innsbruck moest een aantal jaren geleden al verplicht degraderen omdat het financieel bankroet was. Alle clubs kunnen wel nog in beroep gaan tegen de beslissing.

Eerder deze maand viel er al slecht nieuws uit de bus voor de twee clubs uit Graz: Grazer AK en Sturm Graz. Vooral Grazer AK is er slecht aan toe want het is zowel sportief als financieel failliet. De club kreeg een puntenaftrek van 28 eenheden voor financieel wanbeleid en gesjoemel bij de jaarlijkse licentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties