KFC.Eeklo moeizaam voorbij een sterk SK.Berlare

Hendrik De Vriesere
KFC.Eeklo moeizaam voorbij een sterk SK.Berlare
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

 In de eindronde in 1ste provinciale ging KFC.Eeklo naar SK.Berlare met een winst van 3-1 uit de heenmatch. Zou 800 toeschouwers bekeken het spektakel. Een zeer offensief Berlare in de eerste wedstrijd minuten, in de 4' een afstandschot van Parewijck maar die spatte te pletter op de paal FC.Eeklo kwam er met de schrik vanaf. De thuisploeg bleef drukken op het doel van de tegenstanders waar ze geen verhaal tegen hadden. Als Van Durme een vrije trap nam moest doelman Bracke zijn beide vuisten op de bal gooien om het leder niet in zijn doel te zien verdwijnen. Op het kwartier kwamen de bezoekers eens het neus aan het doel van Van der Straeten steken, Dhakouani zette door langs de lijn maar werd afgeblokt door de doelman van SK.Berlare die het leder in de voeten van Vande Velde duwde afstandschot die maar nipt naast de paal belandde. FC.Eeklo was eigenlijk maar tweemaal gevaarlijk in de eerste helft, op het halfuur terug Dhakouani in een op doel maar terug was een sterke Van der Straeten paraat om de bal weg te duwen Joren Hebberecht dan met een sluwe doorsteekpas naar Minnaert die de bal niet kon verlengen om op voorsprong te komen. Net voor affluiten aan de overzijde een hoekschop veel geharrewar voor het doel van Bracke de bal bleef in de zestien rondslingeren en zou kon Vergucht door een bos van spelers scoren 1-0 een verdiend doelpunt voor de thuisploeg.

In de eerste vijftien minuten van de tweede periode slordig spel van FC.Eeklo de passings kwamen niet goed aan, omdat SK.Berlare de groen-rode garde goed opvangde op het middenveld. Het was bang afwachten de fustratie lag hoog, en zou kon in de 76' Van Durme met een vrije trap terug aanleggen Bracke met een safe onder de bal door maar het kaarsje bleef branden want die kwam terecht tegen de dwarsligger, FC.Eeklo bijna op een 2-0 achterstand. Met enkele pionnen te verschuiven trachtte interim-trainer Martens een ander Eeklo te zien kwa aanvallen. Miron had dan Dhakouani vervangen dus een spits meer, zoudat Kurt Mertens terug in het middenveld postvatte. Met het doorzetten van Ramazan in de 82' kwam dan toch de gelijkmaker op het bord, een verdediger werd van de bal gezet voorzet het handje van Van der Straeten daartussen en een goed gevolgde Minnaert kon aan de tweede paal de 1-1 op het bord brengen. Amper na de aftrap kwam Eeklo onder stoom op aangeven van Minnaert kon Mertens de 1-2 binnenkoppen een zucht van verlichting om verder te doen in de eindronde die recht heeft om promotie naar bevordering. Miron kreeg in de 87' een kansje Ramazan met de voorzet maar zijn bal werd in hoekschop verwerkt. Eindstand 1-2.

Olsa Brakel won met forfaitcijfers van SKJ.Lovendegem, zoudat aanstaande donderdag op het veld van Olsa Brakel de wedstrijd tegen FC.Eeklo gepland staat. Aftrap om 19h00 en zondagnamiddag wordt de terugmatch gespeeld op de Zandvleuge de aftrap is om 16h00.

Doelpunten : 44' Van Durme (1-0), 82' Minnaert (1-1), 84' Mertens (1-2).

SK.Berlare : Van der Straeten, Van Durme, Vastenavond, Herteleer, Van Damme, Vergucht, Van De Sompel (67' Praet), Parewijck, Vandenbergh, Van Der Snickt, De Rechter (79' Baert).

KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Joachim Hebberecht, Tresonie, Joren Hebberecht, De Maesschalck (88' Saey), Mertens, Minnaert, Yuruk Ramazan, Dhakouani (70' Miron), Van De Velde.

Gele kaarten : Herteleer (Berlare), Mertens, Minnaert, Joren Hebberecht, Joachim Hebberecht (FC.Eeklo).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties