Platini: 'Meer scheidsrechters bij belangrijke matchen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Platini: 'Meer scheidsrechters bij belangrijke matchen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Platini wil het aantal scheidsrechters voor een wedstrijd verhogen. Dat liet hij weten in een interview met het Franse voetbalblad France Football. De Franse UEFA-voorzitter denkt dat hij hiermee het aantal controversiële beslissingen zal kunnen terugdringen als er twee extra scheidsrechters het duel leiden.

"Mijn idee is eigenlijk simpel. Ik wil meer scheidsrechters bij belangrijke wedstrijden. Momenteel zijn er drie officials die de partij volgen. Eén scheidsrechter en twee assistent-scheidsrechters. Dat is niet meer van deze tijd. Zij kunnen in het snelle spel van tegenwoordig niet alles meer zien", aldus Platini.

Platini wil dat de twee extra scheidsrechters naast de goal gaan staan en toekijken op wat er allemaal gebeurd in het strafschopgebied. Daarmee kan men het aantal onterecht gegeven strafschoppen terugdringen en kunnen die scheidsrechters zien of de bal al dan niet de doellijn heeft overschreden in de goal.

"Ik stel dus twee extra scheidsrechters voor en deze mogen ouder zijn dan 45 jaar want ze hoeven niet te lopen. Hun waarnemingsvermogen kan echter wel van grote waarde zijn. Op deze manier kunnen we strijden tegen onrechtvaardigheid en foutieve beslissingen", besluit de Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties