Promotie naar derde provinciale voor Hillegem

Hendrik De Vriesere

In een spannende boeiende wedstrijd die zeer evenwichtig verliep ging Lotenhulle op zoek naar de openingstreffer, maar het was Hillegem die de eerste grote kans kreeg en scoorde in de 25' via Van Hamme 0-1. Na rust was het een hekseketel als de thuisploeg op het uur langzij kwam de afwerker was Delannoy 1-1, alles was van korte duur want de thuisploeg werd terug op achterstand geplaatst in de 75' door De Breemaeker 1-2. In het slotfaze het grote offensief van Lotenhulle en in de 85' kon Speeckaert de 2-2 op het bord zetten en dat bleef zou na 90', verlengingen waren dan aan de orde. Het was de thuisploeg die in de eerste minuut een bonus doelpunt maakte 91' Rotthier voor de 3-2, maar konden dit niet vasthouden als Van Hamme in de 100' de gelijkestand 3-3 op de tabel bracht. Na 120' een gelijke stand en dan was het een lottrekking voor de strafschoppen in een zeer spannende reeks trok Hillegem aan het langste eind en won met 1-3 de strafschoppen zoudat ze volgend seizoen aantreden in derde provinciale Oost-Vlaanderen, Lotenhulle blijft zou in de laagste reeks in onze provincie.