Strasbourg opnieuw naar de eerste klasse

Ruben Claesen
| 0 reacties
Strasbourg opnieuw naar de eerste klasse
Foto: © SC

Racing Club de Strasbourg zal volgend seizoen opnieuw in de Ligue 1 spelen. Het is zeker van promotie nadat het in eigen huis met 2-1 van kampioen Metz won. Cohade bracht de thuisploeg al na twaalf minuten in extase, maar Bassong maakte vijf minuten later alweer gelijk. Opnieuw vijf minuten later was het dan weer raak voor de thuisploeg via Mouloungui, en ditmaal zou het haar voorsprong niet meer uit handen geven.
 
FC Metz was al een tijdje zeker van promotie én de titel. De ploeg van Jonathan Walasiak, die amper een keertje mocht spelen dit seizoen, heeft nu, met nog één speeldag te gaan, zes punten voorsprong op Strasbourg, acht op Caen en tien op Amiens.
 
Het duel voor het derde en laatste promotieticket gaat dus tussen Caen en Amiens. Beide ploegen wonnen vanavond hun wedstrijd en dus zal de strijd beslecht worden op de allerlaatste speeldag. Als Caen wint op het veld van Libourne/Saint-Seurin (13de), is het zeker van de Ligue 1. Amiens moet dan thuis tegen Le Havre (6de).
 
Ook twee van de drie degradanten zijn bekend. Dat Tours, de ploeg van Tony Vairelles (ex-Lierse) zou zakken, was al sinds vijf weken bekend. Nu mag ook Istres, dat twee seizoen geleden nog in de Ligue 1 speelde, zich gaan voorbereiden op de derde klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties