Malaise Nantes bereikt absoluut dieptepunt

Ruben Claesen
| 0 reacties
Malaise Nantes bereikt absoluut dieptepunt
Foto: © SC

Reeds voor de wedstrijd was er supportersprotest tegen het bestuur en eigenaar Dassault, maar tijdens de match tegen Toulouse werd het de thuissupporters even te veel. Na een nachtmerrie van een seizoen met de degradatie als gevolg wilden de supporters van Les Canaris hun onvrede tonen en kwamen met honderden het veld op, terwijl er nog tien minuten te spelen waren. De stand was nog 0-0.
 
Na het debacle liet Toulouse weten dat het de drie punten verwacht te krijgen via een forfait. Dat zei voorzitter Olivier Sadran: “Ik heb net een telefoontje gedaan naar de Ligue, en daar zeiden ze me dat het de Disciplinaire Commissie is die beslist, maar normaal gezien wordt het hier 0-5.”
 
Sadran ziet zich gesterkt door het reglement, dat zegt dat de thuisploeg te allen tijde ervoor moet zorgen dat de veiligheid gegarandeerd is, wat nu duidelijk niet het geval was. Voor Nantes maakt een puntje meer of minder niets meer uit, maar Toulouse is nog verwikkeld in de strijd om Europees voetbal en heeft de drie punten meer dan nodig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties