Milan vs Liverpool in Athene

Yves Dekoning
| 0 reacties
Milan vs Liverpool in Athene
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AC Milan - Liverpool

Finale Champions League
Olympic Stadium Athene
23-05-2007, 20u45

Net als twee jaar geleden nemen AC Milaan en Liverpool het tegen elkaar op in de finale van de Champions League. In Istanbul leken de Italianen het vlot te halen toen ze 3-0 voorkwamen, maar de Engelsen sloegen terug en wonnen na strafschoppen. Dit keer is Milan torenhoog favoriet. Het versloeg Manchester United op indrukwekkend wijze in de halve finale en heeft geleerd uit het verleden. Of herhaalt de geschiedenis zich? Negen Reds stonden twee jaar geleden aan de aftrap, bij Milan blijven nog acht basisspelers en één invaller over.

Carlo Ancelotti moet kiezen tussen Filippo Inzaghi en Alberto Gillardino voorin. Verdediger Paolo Maldini zal aantreden in zijn achtste finale. Milan rekent vooral op een sterke Kaka. Ook Clarence Seedorf is op dreef. De Nederlander kan als eerste vier keer de Champions League winnen. Ancelotti heeft zijn opstelling al in zijn hoofd zitten, maar moet deze nog meedelen aan de spelers.  

Bij Liverpool moet Rafael Benitez meer knopen doorhakken. Veel hangt af van de positie van Steven Gerrard: op rechts op centraal of achter één diepe spits. Benitez zal in ieder geval voldoende defensieve zekerheid inbouwen tegen dit Milan. Boudwijn Zenden is twijfelachtig, maar Harry Kewell lijkt net op tijd in vorm. Ook strafschopspecialist Pepe Reina keert terug.     

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties