'Gerets belangrijke kandidaat in Rotterdam'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Gerets belangrijke kandidaat in Rotterdam'
Foto: © SC

Keert onze landgenoot Eric Gerets terug naar Nederland als trainer? Het kan, want Feyenoord heeft de naam van de Limburger op het lijstje van kandidaat-trainers genoteerd. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf vandaag. Dit weekend werd Gerets nog ontslagen bij het Turkse Galatasaray.

Gerets was twee jaar coach van Galatasaray waarmee hij vorig seizoen de titel pakte maar deze jaargang blij moest zijn met een derde plaats. Dat teleurstellende resultaat kostte Gerets zelfs de kop in het Ali Sami Yen Stadion. 

De 53-jarige Gerets was eerder in Nederland al coach van PSV Eindhoven. Als speler werd hij met de club zes keer Nederlands kampioen en in 1988 kon hij met de Nederlandse club de Beker voor Landskampioenen in de wacht slepen. Als coach van de roodwitte formatie pakte hij ook nog twee keer de titel. 

Gerets heeft trouwens de naam van een kampioenenmaker te zijn. Eerder had hij ook Lierse SK en Club Brugge de Belgische titel geschonken. Na zijn avontuur bij PSV ging hij naar Duitsland maar zijn passages bij Wolfsburg en Kaiserslautern waren geen groot succes.

Bij Feyenoord zou Gerets in beeld zijn omwille van zijn ervaring. Dat is een criterium waaraan zijn concurrenten Foeke Booy en Mario Been vooralsnog minder aan voldoen. Naast Gerets is ook de Noorse ex-coach van Club Brugge en AA Gent Trond Sollied nog altijd een belangrijke kandidaat. Eerder bedankte Co Adriaanse voor de eer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties