EK -21: 'België favoriet? Strategische uitspraak!'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: 'België favoriet? Strategische uitspraak!'
Foto: © SC

Vanuit Drachten
    
In de Nederlandse pers zijn de lovende kritieken over de prestatie van de Belgische beloften tegen Portugal legio, maar bondscoach Jean-François de Sart weigert mee te gaan in dat enthousiasme. “Ons niveau was goed, maar de afwerking kon veel beter”, concludeerde de Sart. Maar dat was ook de Nederlandse pers niet ontgaan. ‘Na een half uur hadden de Belgen 0-3 moeten voorstaan’, stond er in Algemeen Dagblad te lezen.
 
Ook de Portugese bondscoach liet het niet na de Belgen de hemel in te prijzen. José Couceiro riep de Belgen gisteren uit tot de favoriet van het tornooi. Een uitspraak die de Sart liever niet had gehoord. “Het is waarschijnlijk een strategische uitspraak van Couceiro. In Portugal waren ze niet tevreden over de prestatie van hun ploeg. Bovendien moeten we minstens nog één van de volgende twee matchen winnen om door te gaan naar de volgende ronde”, aldus de Sart.
 
Nederland won van Israël, maar speelde geen flitsend voetbal. “We moeten nog niet teveel conclusies trekken en gewoon naar ons zelf kijken. Het zullen nog twee moeilijke wedstrijden worden. Israël heeft een goede organisatie en Nederland is nooit gemakkelijk”, wilde de Sart België niet in de favorietenrol duwen. 

Tegen Israël kan de bondscoach trouwens op een volledige kern rekenen, inclusief Stijn De Smet die samen met de basisspelers van gisteren recupereerde in het zwembad. Wie er aan de aftrap zal komen wou hij nog niet kwijt. “Het is misschien goed om de ploeg eens aan te passen, maar dat is afhankelijk van de tegenstander.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties