EK -21: Sahar: 'Goed dat Belgen alleen mij kennen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Sahar: 'Goed dat Belgen alleen mij kennen'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vanuit Heerenveen
    
Woensdagavond kijken Israël en België elkaar in de ogen. Bij verlies mag Israël een kruis maken over het tornooi. “Het wordt een interessante wedstrijd”,  blikte Guy Levy, bondscoach van Israël, vooruit op de wedstrijd. “Er komen twee ploegen die willen én moeten winnen op het veld.”
 
Levy beseft ook dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. “België heeft een zeer goede ploeg. Ze hebben voldoende spelers op de bank die ook in de basis kunnen staan. Marouane Fellaini was zondag man van de match, maar kan morgen (woensdag, red.) alweer op de bank zitten. Als hij speelt, hebben we geen schrik van hem. We hebben vroeger ook al tegen grote tegenstanders gespeeld.”
 
Het grootste probleem bij Israël ligt vooraan. Tegen Nederland creëerden ze amper kansen, wat in eigen land voor een golf van kritiek zorgde. “We moeten eerst goed verdedigen. Iedere ploeg heeft op dit tornooi een goede verdediging en staat achteraan tactisch sterk. Onze eerste wedstrijd was oké, maar om te winnen moet je perfect zijn.”
 
Vooraan is Israël ook heel afhankelijk van sterspeler Ben Sahar. De aanvaller van Chelsea is niet volledig fit, maar start normaal wel aan de wedstrijd tegen België. “Starten of niet? Ik denk altijd in eerste instantie aan de ploeg. Het maakt voor mij geen verschil wie scoort. Net zoals iedereen wil ik zeker spelen. Op dit tornooi kan ik veel ervaring op doen en tonen dat ik het niveau aankan.”
 
Bij de Belgische ploeg doet alleen Ben Sahar een belletje rinkelen als de Israëlische selectie wordt overlopen. “Voor de andere spelers in ons team is het goed dat ze alleen mij kennen”, reageerde een lachende Sahar. Gevolg is wel dat hij veel in de belangstelling staat. “Ik ben hier om te doen wat ik wil en wat ik kan doen. Jullie zetten me in de spots, daar kies ik niet voor.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties