EK -21: Portugal vreest noordelijke combine

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: Portugal vreest noordelijke combine
Foto: © SC

Vanuit Heerenveen    
België en Nederland smijten het vandaag op een akkoordje. Daar is heel Portugal toch van overtuigd. Onbegrijpelijk is hun reactie niet want zowel België als Nederland kunnen wel enkele redenen opnoemen om de Portugezen een ticketje retour te bezorgen. En bij een omgekeerde situatie, Spanje – Portugal bijvoorbeeld, hadden we er waarschijnlijk net hetzelfde over gedacht.
 
De Portugese pers was ruim aanwezig op de Nederlandse en Belgische persconferentie. Slechts één vraag brandde er op hun lippen: ‘Hebben België en Nederland het op een akkoordje gegooid?’ Uiteraard kregen ze geen confirmerend antwoord van één van beide partijen, al zal de reactie van Foppe De Haan – ‘Soms is het goed niet alles te winnen’ – hen zeker niet gerustgesteld hebben.
 
Stijn Stijnen
 
Maar waarom zouden België en – vooral – Nederland Portugal zo graag geëlimineerd zien? Voor België staat natuurlijk de kwalificatie voorop, maar na de voorbije interlands kan de onderlinge situatie niet echt gezond genoemd worden. Gelukkig voor de beloften is Stijn Stijnen niet meer selecteerbaar.
 
De Portugezen vrezen vooral een combine tussen de Belgische Nederlanders en hun ploegmaats. Niet onlogisch, maar als ze die vragen stellen aan Stijn De Smet en Faris Haroun zullen ze niet veel wijzer worden.  Nederland heeft België gewoon graag. Dat bevestigde ook De Haan. “Er is veel minder strijd dan vroeger”, aldus De Haan.
 
Geld verdienen
 
Die strijd is er wel tussen Nederland en Portugal. Herinner u maar de ordinaire schoppartij tijdens het WK 2006 in Duitsland. Na de wedstrijd tijdens dit EK, Nederland kreeg een lichte strafschop, is de relatie er alvast niet op vooruit gegaan. Bovendien ziet Nederland met Portugal een concurrent voor de eindzege verdwijnen. Al worden onze beloften bij de noorderburen heel hoog ingeschat.
 
Echte afspraken zullen er vanavond wel niet gemaakt worden. Dat kunnen beide ploegen zich niet veroorloven. Nederland speelt voor een vol huis Oranje-fans en België heeft geen al te goede reputatie met de zaak-Ye. Maar tot het uiterste zullen de spelers toch niet gaan. Als je 0-0 invult op je pronostiek, is de kans groot dat je je geld terugverdient.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties