Opstal: "Sportiviteit en Fair-Play zijn loze woorden"

Steven Bologne
| 0 reacties
Opstal: "Sportiviteit en Fair-Play zijn loze woorden"
Foto: © SC

Het reeksvoorstel dat door de KBVB gelanceerd werd stuitte vooral op onbegrip bij drie clubs uit vierde B die in het voorstel naar de A reeks zouden moeten verhuizen. Eendracht Opstal, Opwijk en Meldert zijn de slachtoffers terwijl Gent-Zeehaven en Evergem-Center de niet meteen logische omgekeerde beweging maken.
 
Het betreft uiteraard een voorlopige reekssamenstelling, het lijkt er echter sterk op dat een grote meerderheid ervoor te vinden is. De benadeelde clubs staan er dus alleen voor. Het bondsreglement staat wel toe dat mits onderling akkoord clubs kunnen ruilen van reeks. Volgens Eendracht Opstal hebben Opwijk en Meldert zo’n akkoord gesloten met Gent-Zeehaven en Evergem Center. Zo zou Opstal als enige club achterblijven in de A-reeks. De club had liever gezien dat er een gezamelijk standpunt was ingenomen geweest.
 
“Als hier geen verandering in komt is onze dichtste wedstrijd tegen Ternat. Ook nog even aanstippen dat wij als club helemaal ingesloten zijn door streekploegen als Bornem, Temse, Zele, Meldert en Opwijk. Het is dan ook niet logisch dat wij die ploegen moeten passeren om wedstrijden te gaan spelen. Het is al een uitspraak die véél jaren meegaat in het leven: ‘Ieder voor zich’. Sportiviteit en fair-play worden in het voetbal hoog in het vaandel gedragen, maar dat zijn bij sommigen schijnbaar loze woorden,” aldus Opstal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties