Sonck speelt straks wellicht in tweede klasse

Sonck speelt straks wellicht in tweede klasse
Foto: © SC

De kans dat Wesley Sonck volgend seizoen in de Duitse tweede klasse actief is neemt met de dag toe. De 29-jarige aanvaller degradeerde het voorbije seizoen met Borussia Mönchengladbach uit de eerste klasse, op aanbiedingen kan hij nauwelijks rekenen en de club verlaten mag hij ook niet.
 
“Hier in Duitsland ben ik maar een kleine Belg”, zucht Sonck. “Je hebt je lot als voetballer niet altijd in eigen handen. In België heb je de wet van ’78, hier in Duitsland bestaat dat niet hoor. Rond de jaarwisseling was er interesse uit Genk, jammer dat mijn club me toen niet wilde laten gaan. Ik had nochtans heel graag teruggekeerd naar Genk waar ik de plaats van de geblesseerde Bosnjak kon innemen. Gladbach vertelde me op dat ogenblik dat ze nog grote plannen hadden met mij, het tegendeel is waarheid geworden.”
 
“Ik begrijp dat de club veel geld voor mij betaalde en dat ze mij niet zomaar willen laten gaan. Maar iemand tegen zijn zin op een club laten is ook niet alles. Ik wil gerust in tweede gaan voetballen en dan vertrek ik volgend seizoen met een vrije transfer. Er is genoeg met mijn voeten gespeeld hier, ik weet dat geduld een schone deugd is maar dat mag niet te lang duren. Met Christian Ziege is ondertussen wel een nieuwe manager aangetrokken, ik denk dat we wel overeen zullen komen. Al hoop ik nog steeds op een transfer, en liefst terug naar België waar mijn dochtertje inmiddels school loopt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties