Gent probleemloos voorbij Cliftonville

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Nog relatief vroeg in de voorbereiding moest AA Gent zaterdagavond zijn eerste wedstrijd in de Intertoto-beker afwerken. In het eigen Jules Ottenstadion mochten de Buffalo's aantreden tegen het Noord-Ierse Cliftonville, dat in de vorige ronde al Dinaburg uitschakelde.

De eerste helft was er echter geen om over naar huis te schrijven. Gent kwam redelijk sloom voor de dag, maar het heeft dan ook nog weinig wedstrijdritme in de benen. Toch kon Cliftonville weinig tot niets inbrengen tegen de Buffalo's, die de wedstrijd volledig controleerden. Gent kwam dan ook al snel op voorsprong. Na een voorzet van Grégoire kon Foley de bal tegen de netten koppen, 1-0 na ongeveer 10 minuten spelen. Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft, Gent verkende nog een beetje en controleerde de partij, maar van doelgevaar was er amper sprake. Op het einde van de eerste helft moest Gent-doelman Martinovic  wel nog een gevaarlijke vrije trap tegenhouden.

De tweede helft startte ook sloom, maar iets voor het uur kwam er eindelijk schwung in de wedstrijd. Gent nam meer initiatief dat uitte zich dan ook in kansen. Eerst kon Olufadé de bal afleggen aan De Beule, de Togolees koos echter voor eigen succes maar zag zijn schot geblokt door de doelman. Niet veel later zag ook Gillet zijn kans om de wedstrijd op te krikken. Hij zette probleemloos twee Ieren opzij en legde de bal goed voor doel, via een Gentse voet kwam de bal tot bij Foley, die op zijn beurt zijn voet maar tegen de bal te leggen had, 2-0 voor Gent.

En Gillet kreeg er maar geen genoeg van, de supporters moesten nog bekomen van de eerste actie, of hij deed ze nog eens over. Opnieuw rolde hij de Ierse verdediging op, maar deze keer trapte hij zelf op doel, het schot was echter te zwak. Ongeveer tien minuten later kreeg ook Stoica een grote kans, hij probeerde het met een lobje, maar de bal belandde naast het doel.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een opstootje, waarbij Grégoire uitgesloten werd. Cliftonville kon echter niets terugdoen, het bleef dus 2-0. Gent kende geen problemen tegen Cliftonville, en controleerde de wedstrijd, maar kon ook geen overtuigend voetbal brengen. Volgende week wacht de return in Ierland. [AN]