Peru gaat op zoek naar nieuwe bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Peru gaat op zoek naar nieuwe bondscoach
Foto: © SC

Peru moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Het ontsloeg Julio Cesar Uribe uit zijn functie na de Copa America. De Peruviaanse voetbalbond had geen vertrouwen meer in de 49-jarige oefenmeester. 

"Met het oog op de kwalificatie voor het WK 2010 lijkt het ons beter om een nieuwe man aan het roer te hebben. Uribe hebben we ontslagen omwille van de fouten die hij heeft gemaakt", aldus José Mallqui, lid van de bondscommissie voor het WK 2010 in de Peruviaanse pers.

Uribe ging een aantal keer in de fout. Toen het land in Japan was voor een paar vriendschappelijke wedstrijden trok hij 's nachts weg van het hotel om de genieten van het nachtleven en pas vroeg in de ochtend was hij weer in het hotel. In de Copa America zou hij dan weer geblunderd hebben in de laatste groepswedstrijd tegen Bolivia die op 2-2 eindigde. De spelers zouden niets van zijn tactische richtlijnen begrepen hebben.

Uribe is de tweede bondscoach voor wie de prestaties op de Copa America fataal waren. Eerder werd Nelson Acosta de deur gewezen bij Chili na de smadelijke 1-6-nederlaag tegen de latere winnaar Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties