KV Turnhout in zware financiële problemen

Steven Bologne
| 0 reacties
KV Turnhout in zware financiële problemen
Foto: © SC

Het gaat niet goed met derdeklasser KV Turnhout. Vijf jaar na de vereffening kampt de club alweer met een hele hoop financiële problemen, even werd er gevreesd voor een nieuwe vereffening maar over is het nog niet als we clubvoorzitter Joos Horsten mogen geloven.
 
De totale schuldenberg schommelt rond de 250.000 euro. De club zat deze week rond de tafel met acht investeerders die bereid zouden zijn om de meest dringende schulden, die aan de RSZ en de BTW voor ruim 80.000 euro, op te vullen door er elk 10.000 euro in te pompen. Een andere piste is die van een nieuwe investeerder die de totale schuldenberg zou overnemen maar dan ook de voorzittersstoel opeist.
 
Voorzitter Horsten gaf meer tekst en uitleg. “De schuldenberg komt voor 2/3 voort uit de verliezen in de eerste jaren na de overname, 1/3 is het gevolg van de bouw van het nieuwe stadion in het Standspark. De achterstallige lonen aan spelers bedragen 20.000 euro en 150.000 euro staan we in het krijt ten opzichte van onze leveranciers. Dankzij verschillende toezeggingen zijn we in staat om de 80.000 euro schulden aan de RSZ en BTW af te lossen om op die manier een tijdje voort te kunnen.” Een nieuwe investeerdersgroep zou zelfs bereid zijn om de totale schuldenberg over te nemen, wat op een overname van de club neer komt, enkel op voorwaarde dat voorzitter Horsten een stap opzij zet. “Indien ze het volledige bedrag kunnen ophoesten dan gaat het om een overname van de club, en dan zal na zes jaar voorzitterschap de toekomst verder gaan zonder mij. Maar ik geloof eerder in een tussenoplossing en in dat geval zou ik voorzitter blijven.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties