Rosenborg wint makkelijk van Stabæk

viki meeuwis

Gisteren werd de eerste wedstrijd van de zestiende speeldag in de Tippeligaen afgewerkt. Rosenborg ontving Stabæk op Lerkendal. Stabæk doet het goed en staat op de tweede plaats, op drie punten van leider Brann. Rosenborg kende een mindere periode en staat op de vijfde plaats met 25 punten, zeven minder dan Brann.

De eerste helft was interessant met een hoog tempo en waarin beide ploegen steeds genoeg volk vooruit stuurden telkens er zich een kans voordeed. Dat gaf meermaals aanleiding tot kleine opstootjes, vooral tussen Vidar Riseth en Veigar Pall Gunnarsson.
Vidar Riseth was door trainer Knut Tørum op het middenveld gezet om Gunnarsson in bedwang te houden, een klus die hij goed wist te klaren.
De echte grote kansen lieten op zich wachten maar op het half uur gebeurde het dan toch. Christian Keller voerde een al te drieste tackle uit op Michael Jamtfall wat Rosenborg een strafschop opleverde. Steffen Iversen zette die makkelijk om in een doelpunt. Stabæk zag dus na een klein half uur al op tegen een 1-0 achterstand.
Deze goal leidde niet, zoals verwacht, tot een tegenaanval van Stabæk. Het zag er naar uit dat 1-0 ook de ruststand zou worden. Dan kreeg Rosenborg een corner. Marak Sapara met een goede pass naar Miika Kopinnen. Henning Hauger slaagde er niet in om Kopinnen in bedwang te houden en de Fin kon de voorsprong tot 2-0 vergroten.

Na de pauze bleven de opstootjes komen, Vidar Riseth met een late tackle op Keller wat hem meteen een gele kaart opleverde. Een paar minuten later beging Riseth een zware tackle wat bij de spelers van Stabæk de vraag om een rode kaart uitlokte. Scheidsrechter Berntsen zag dat even anders en gaf Nannskog een gele kaart voor protesteren.
Stabæk besefte dat ze iets moesten ondernemen en ging nu actief op zoek naar de gelijkmaker. Rosenborg zorgde er echter voor dat de bezoekers nooit echt gevaarlijk werden. Tien minuten voor het einde van de match viel Troaré in en ging voor de 3-0 maar keeper Knudsen kon het derde doelpunt voorkomen. Stabæk ging meer en meer berusten in het feit dat ze de achterstand niet meer konden inhalen. Iets voor tijd wist Koné de 3-0 dan toch op het bord te krijgen.

Rosenborg – Stabæk 3-0

Rosenborg: Lars Hirschfeld – Roar Strand (’46 Fredrik Stoor), Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin – Marek Sapara, Vidar Riseth (Per Ciljan Skjelbred fra 88.), Alexander Tettey – Steffen Iversen, Yssouf Koné, Michael Jamtfall (‘ 81 Traoré)

Stabæk: Jon Knudsen – Tom Stenvoll, Morten M. Skjønsberg, Mike Kjølø (’89 Inge André Olsen), Bjørnar Holmvik – Christian Keller (’72 Branimir Poljac), Somen A. Tchoyi, Henning Hauger, Alanzinho – Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson

Doelpunten: 1-0 Steffen Iversen (’28 pen.), 2-0 Miika Koppinen (‘45), 3-0 Yssouf Koné (‘89)

Gele kaarten: Vidar Riseth, Rosenborg, Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog, Stabæk

Scheidsrechter: Espen Berntsen

Toeschouwers: 18.860