Bayern met de schrik vrij in Burghausen

Mathias Dumarey

Bayern München heeft zich gisterenavond ternauwernood kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de DFB-Pokal. Het had strafschoppen nodig tegen derdeklasser Wacker Burghausen. Het was Oliver Kahn die zijn ploeg moest redden in de strafschoppenreeks. In de reguliere speeltijd was de wedstrijd op 1-1 geëindigd.

De inwoners van Burghausen liepen storm voor de komst van Bayern. En de spelers van de derdeklasser stelden absoluut niet teleur. Bayern speelde met Franck Ribéry, Ze Roberto, Hamit Altintop en Miroslav Klose in de ploeg, maar die 'sterren' konden geen gaatje vinden in de afweer van Burghausen.

Na de rust kwam Bayern zowaar op achterstand. Neubert kopte een vrije trap voorbij Kahn tegen de netten. Tien minuten voor affluiten zorgde Klose voor heel wat opluchting in de Bayern-harten door een hoekschop van Ribéry binnen te knikken. In de verlengingen mocht onze landgenoot Daniel Van Buyten invallen. Coach Ottmar Hitzfeld posteerde hem zelfs in de aanval. Hij wrong twee grote kansen de nek om zodat strafschoppen moesten beslissen over winst en verlies. Na een spannende reeks won Bayern met 4-3.