Schalke: Waar zijn de versterkingen ?

Philippe Crols
| 0 reacties
Schalke: Waar zijn de versterkingen ?
Foto: © SC

Schalke 04 greep vorig seizoen net naast te titel. Het leek er nochtans lange tijd goed uit te zien voor de ploeg uit Gelsenkirchen, maar dankzij de verloren derby’s tegen Bochum en Dortmund ging de kampioenenschaal nog naar Stuttgart. Dit seizoen wordt het heel moeilijk om kampioen te worden.

Vorig seizoen

Schalke 04 was voor aanvang van vorig seizoen een van de grote titelkandidaten. Toen bleek dat Bayern München niet zijn sterkste seizoen doormaakte en Schalke na de winterstop al een mooi kloofje had opgebouwd leek niets te titel nog in de weg te staan. En toch liep het dus nog fout, met dank aan Lincoln. Hij werd voor vijf speeldagen geschorst. Meteen de doodsteek voor Schalke. Toch konden ze de laatste speeldagen nog met een bonus aanvatten, maar derbynederlagen tegen Bochum en Dortmund deed S04 de das om.

Ook de bekertornooien waren geen succes. Nancy schakelde Schalke uit nog voor de groepsfase van de UEFA Cup en tweedeklasser Keulen knikkerde Schalke vroegtijdig uit de nationale beker.

Transfers

Het bleef heel stil in en rondom de Veltins Arena. Hamit Altintop was einde contract en gaat zijn geluk beproeven bij concurrent Bayern München. Draaischijf Lincoln koos ook om te verhuizen. Hij vertrok voor vijf miljoen naar Galatasaray. Tot zover de uitgaande transfers.

Voor middenvelder Ivan Raktic van Basel telde Schalke drie miljoen euro neer. Verdediger Westermann verliet Bielefeld dan weer voor bijna datzelfde bedrag.  Jermaine Jones kwam transfervrij over van Frankfurt. Voor het overige is Schalke niet versterkt tot grote onvrede van enkele spelers, onder wie Kevin Kuranyi. Onder meer toptransfer Appiah ging niet door.

Verwachtingen

Schalke miste vorig seizoen een unieke gelegenheid om de titel te pakken. Dit jaar zal dat heel moeilijk worden. Werder Bremen en Bayern zijn zeer goed versterkt, terwijl Schalke maar weinig uitrichtte tot dusver. Wij voorspellen dan ook dat Schalke dit jaar heel tevreden zal mogen zijn als het op plaats drie eindigt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties