Ursel met een been voorbij De Pinte in B.V.Oost-Vlaanderen

Hendrik De Vriesere

Het was de thuisploeg die in de beginfaze het vuur aan lont stak, met tal van aanvallen.

In de 7 minuut was het dus raak Crispijn kopte de bal door naar Mbala en De Vrieze werd koelbloedig afgemaakt 1-0.

Amper enkele minuten later werd er een pas van Mbala naar Tagaye gestuurd die voorzet versierde en Crispijn kon de score verdubbelen 2-0 in de 11'.

Ursel was heer en meester tegen De Pinte, de kansen bleven elkaar opvolgen maar een kans van Crispijn ging in de 19' nipt naast. Maar dat uitstel voor een zwak De Pinte.

In de 20' een blunder van doelman De Vrieze, in de voeten van Crispijn en die prikte de 3-0 op het bord. Op een vrijetrap in de 37' kon De Pinte milderen via Van Riel 3-1.

Toen Sparta Ursel met een ver schot van Maenhout op 4-1 kon komen was doelman De Vrieze er met zijn vingertoppen bij om in hoekschop te werken.

Op slag van rust een solo van Tageye langs de zijlijn en in de kortstehoek kon die de bezoekende doelman vloeren 4-1 de ruststand.

Na de rust was het gecontroleerd voetbal van Sparta Ursel, al was De Pinte dicht bij de 4-2. In de 58' een lop van Van De Walle over doelman Florijn die de verste paal raakte, en dan naar de andere staak vertrok maar de bal kon niet over de doellijn raken.

Het was Florijn die er sterk tussenbeide kwam om de bezoekers geen tweede doelpunt te scoren.

Met fout van de centraleverdediger in de 79' werd dit afgestraft door Lorenzo Lammens en het stond meteen 5-1.In de laatste vijf minuten een scherpe aanval van de Ursel, de bal in de voeten van Mbala die bediende Glenn Poppe en die zag blindelings Maenhout staan en had geen probleem om de 6-1 eindstand op het scorebord te plaatsen.

In de strafschoppen was ook Ursel de beste want ze wonnen die met 5-4.