De Mul: 'Zal niet meteen spelen bij Sevilla'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Mul: 'Zal niet meteen spelen bij Sevilla'
Foto: © SC

Dit weekend start de Spaanse Primera Division en dit jaar is er ook een Belg actief. Tom De Mul maakte in het tussenseizoen de overgang van Ajax Amsterdam naar Uefabekerwinnaar FC Sevilla. De Mul is er zich bewust van dat hij nog heel wat leergeld zal moeten betalen. 

"Ik besef dat ik hier niet meteen in de ploeg zal staan. Maar ik kan hier rustig leren en opbouwen", aldus De Mul in de krant Het Nieuwsblad. "Jesus Navas speelt op rechts en hem uit de ploeg spelen, wordt een moeilijke opdracht." De Mul kwam als back-up voor de Spanjaard omdat die vaak last heeft van psychologische problemen.

"Ik heb hier een contract getekend voor vijf seizoenen. Qua speeltijd wist ik dat het een stap terug zou zijn, maar als ik op termijn wél zal spelen, zal dat ook meteen een hele stap vooruit zijn. Sevilla speelt in een 4-4-2-opstelling terwijl er bij Ajax in een 4-3-3 wordt gevoetbald. Maar de omschakeling naar een ander systeem is goed voor mijn ontwikkeling als voetballer", ging De Mul verder.

Sevilla betaalde vijf miljoen euro om onze landgenoot weg te halen uit Nederland. "Druk voel ik hier niet. Integendeel, ik voel hier enorm veel vertrouwen en krijg ook de tijd om me verder te ontwikkelen", besluit de Antwerpenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties