Bayern en Schalke gelijk, Dortmund wint

Afgelopen weekend stonden er heel wat leuke affiches op het programma in de Bundesliga. Zo stonden Schalke en Bayern oog in oog met mekaar en speelden Dortmund en Werder Bremen een onderlinge wedstrijd.

Bayern - Schalke  1-1

Bayern München kon voor de tweede maal op rij niet winnen dit seizoen. Schalke kwam een puntje pakken in München en heeft nog altijd niet verloren. De thuisploeg had wel het betere van het spel, maar het was wel Schalke dat iets over het halfuur op voorsprong kwam via Rakitic. Meteen na rust was alles te herdoen. Neuer kon eerst nog redding brengen op een schot, maar Klose was er als de kippen bij. Het was verder nog een aangename partij, maar gescoord werd er niet meer. Bayern blijft wel alleen leider.

Dortmund - Werder Bremen  3-0

Borussia Dortmund is weer helemaal springlevend. Na een nul op zes boekten de Borussen inmiddels een negen op negen. Bremen zag roze olifantjes in de eerste helft. Nadat de eerste goede kans door de bezoekers werd gemist, nam Dortmund over. Dat resulteerde na twintig minuten in de openingsgoal van Petric. Klimowicz maakte er even later 2-0 van en de wedstrijd was al helemaal gespeeld nadat Petric zijn tweede van de avond had genet. Werder na een helft al drie doelpunten in het krijt. Die achterstand maakten de bezoekers nooit meer goed. Het bleef 3-0.