Valencia kent perfecte start

Thomas Dubois

Valencia is de Champions League succesvol gestart. Schalke 04 verloor in eigen huis tegen de Spanjaarden die aan één doelpunt genoeg hadden om de drie punten mee naar huis te nemen. Villa toonde zich het koelst en scoorde.

Valencia-coach Quique Flores kon beroep doen op een zo goed als volledig fitte kern. Enkel verdediger Marco Caneira is out met een blessure. Dat stond in schril contrast met de lijst van geblesseerden bij Schalke 04. Kobiashvili, Abel en Varela zijn onder meer onbeschikbaar. Rafinha was voldoende hersteld en kwam aan de aftrap. Het is Schalke 04 dat een eerste keer kon dreigen via Asamoah, Canizares moest de bal uit z’n doel houden. Veel werk hadden de doelmannen overigens niet in een eerste helft zonder echt grote kansen. Na het halfuur leek het spel eindelijk wat los te komen. Kuranyi kon tot twee keer toe proberen, waarna Morientes en Villa het aan de overkant probeerden. Hier kwam Neuer tot twee maal toe goed tussenbeide. Geen van beide ploegen kon nog scoren voor het rustsignaal en gingen dan ook met een scoreloze stand de rust in.

Net zoals in de eerste helft was het Asamoah die een eerste keer kon dreigen. De wedstrijd ging goed op en neer en aan de overkant was het Albelda die kon dreigen, voorlopig zonder resultaat. Even na het uur mocht er dan toch gevierd worden. Luis Miguel verstuurde een lange bal richting Villa die iedereen het nakijken gaf en scoorde. De bezoekers op voorsprong. Schalke 04 kon daar niet veel tegenover plaatsen, integendeel, het was Villa die dicht bij een tweede doelpunt kwam. De wedstrijd bloedde dood en van een echt slotoffensief van de thuisploeg kon niet echt gesproken worden. Valencia hield stand en won met 0-1.