Analyse Hansa veegt nul weg, Bayern blijft leider

Philippe Crols
| 0 reacties
Hansa veegt nul weg, Bayern blijft leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zesde speeldag werd geen gelukkig gebeuren voor VFB Stuttgart. De landskampioen beet in het zand tegen Werder Bremen. Bovenaan leidt Bayern nog altijd. Onderaan is er wel wat veranderd. Hansa Rostock pakte zijn eerste punten, Cottbus is nu laatste.
 
Schalke, HSV en Bremen sluiten aan
 
Zaterdag speelde Schalke een goede wedstrijd tegen Bielefeld. De 3-0-overwinning was dan ook logisch te noemen. Schalke is nog steeds ongeslagen en telt vier punten minder dan leider Bayern. Ook Werder Bremen heeft vier punten minder dan Bayern. Werder speelde Stuttgart in het eerste kwartier in de vernieling en won uiteindelijk met 4-1. Stuttgart telt zeven punten en staat in de middenmoot. HSV had genoeg aan een doelpunt tegen Nürnberg om eveneens zoals Schalke en Werder op tien punten te komen.
 
Hertha genoot even van leidersplaats
 
Hertha BSC was voor 24 uur de leider in de Bundesliga. Dat hadden de hoofdstedelingen te danken aan het feit dat Bayern pas zondag speelde en Hertha zelf zaterdag met 3-2 won van Dortmund. Een dag later was het die leidersplaats alweer kwijt. Bayern won namelijk vrij eenvoudig van Karlsruhe met 1-4.
 
Eerste slachtoffer onderaan, Rostock pakt eerste punten
 
Trainer Sander van Cottbus is werkloos. Hij zag hoe zijn team zaterdag in de slotfase onderuit ging in de degradatietopper tegen Wolfsburg. Cottbus heeft nu twee punten en is nu ook eigenaar van de rode lantaarn. Hansa Rostock won namelijk voor het eerst en pakte zo ook de eerste drie punten.
 
Nog op speeldag zes speelden Bochum en Frankfurt 0-0 gelijk. Frankfurt blijft zo verrassend op plaats drie. Leverkusen heeft zich na zondag ook in de subtop genesteld. Na de 0-3-winst in Hannover staat het op een fraaie tweede plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties