Real en Barcelona op één en twee

Tonnelier Caroline

Op de zevende speeldag in de Primera División hebben Real Madrid en FC Barcelona zich niet laten verrassen.  Leider Real haalde het met 2-0 van Recreativo Huelva, terwijl Barcelona Atlético met een 3-0 nederlaag naar huis stuurde.  Door de nederlaag van Villarreal op het veld van Osasuna wordt Barcelona zo de dichtste achtervolger van de Koninklijke.
Real Madrid moest tegen Recreativo Huelva lang wachten op een doelpunt.  Pas diep in de tweede helft kwam de Koninklijke op voorsprong via Van Nistelrooy.  Het bleef spannend tot het einde, maar in blessuretijd besliste supersub Higuain de partij helemaal.

Atlético Madrid kon zijn reputatie van zwart beest tegen Barcelona dit keer niet waarmaken.  De Catalanen bewezen nogmaals dat ze momenteel door niemand te stoppen zijn en hadden na twintig minuten al een 2-0 voorsprong uitgebouwd.  Deco en de onvermijdelijke Messi troffen raak. In de slotfase zette Xavi de 3-0 eindstand op het bord.

Villarreal deed vandaag een slechte zaak.  El Submarino Amarillo ging na een spektakelrijke wedstrijd met 3-2 onderuit op het veld van Osasuna.  Rossi en Godin scoorden in de eerste helft voor Villarreal, Javi Venta (met een own goal) en Dady deden dat voor de thuisploeg.  Na de pauze bezorgde Javi Garcia de ploeg uit Pamplona de overwinning. In de slotminuten kregen Osasuna-spelers Ricardo en Josetxo nog uitgesloten, maar aan de stand veranderde niets meer.

Real Mallorca herhaalde tegen Getafe zijn stunt van tegen Valladolid. De bezoekers waren kort na de pauze tot 0-2 uitgelopen dankzij twee treffers van Sousa. Even later begon Real Mallorca met een penaltydoelpunt van Ibagaza aan de ommekeer. Ondanks de uitsluiting van Pereyra scoorde Mallorca via Arango (2x) en Ramis nog drie keer.

Sevilla leed tegen Deportivo La Coruña een nieuwe thuisnederlaag. Riki scoorde het eerste doelpunt van de Galiciërs in vier matchen en dat volstond voor de zege.  Even verderop speelden Murcia en Real Betis 0-0 gelijk.

Real Zaragoza deed wat vertrouwen op tegen rode lantaarn Levante.  De drie doelpunten van de maños vielen in de tweede helft.  Sergio Garçia opende de score, Oliveira maakte er nog 3-0 van. De partij tussen Athletic Bilbao en Almería eindigde op een 1-1 gelijkspel.  Etxeberria zette de Basken op voorsprong, Felipe Melo stelde na de pauze gelijk.