Antwerpen ten onder in 'Champions League'

Steurbaut Kersten

Topsport Antwerpen heeft in Tsjechië haar eerste wedstrijd verloren tijdens de eliteronde van de Uefa Cup voor Landskampioenen. Thuisploeg Chrudim won gevleid met 3-1 van de Belgische landskampioen.

Antwerpen begon goed aan de wedstrijd en kwam na twee minuten al op voorsprong via een doelpunt van Karim Bali. De Antwerpenaren kregen de kansen om verder uit te lopen, maar weigerden die af te maken. Het werd vlak voor rust zelfs 1-1 na een afgeweken corner op de ongelukkige Bali.

Na rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot doelman David Morant zich in de 32ste minuut voor een tweede keer mocht omdraaien. Antwerpen ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de laatste minuut nog het deksel op de neus: 3-1.

Dinsdag speelt Antwerpen haar tweede wedstrijd tegen Almaty uit Kazachstan, dat haar eerste wedstrijd met 4-3 won tegen het Slovaakse Bratislava. Wil Antwerpen nog kans maken op de final-four - daarvoor moet het eerste worden in deze groep, dan moet het de wedstrijd winnen.